A műfaj növekedése számos új játék megjelenését eredményezte.

Míg a mobiljátékok általában a casual játékokról szóltak, amivel néha napján eljátszogatunk, ez az elmúlt években kezdett megváltozni. Mostanra a mobiljátékok egyik leggyorsabban növekvő műfaja a shooter játékok.

A hatalmas növekedésnek köszönhetően a Sensor Tower adatelemző cég nemrégiben közzétett jelentése szerint a mobilos shooter játékokra fordított globális kiadások 2021-ben elérik a 6,3 milliárd dollárt.

Ez 2.153.566.800.000 Ft-nak felel meg. Mellesleg ez 10,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, és 65,7 százalékos növekedést 2019 óta.

Forrás: SensorTwoer

A mobil shooter műfaj vezetője a PUBG Mobile. Ezt követi a Garena’s Free Fire. A harmadik helyen a Call of Duty: Mobile áll.

A jelentés azt is közölte, hogy a Call of Duty: Mobile csak a Google Play Store és az Apple App Store áruházából származó 1,5 milliárd dollárnyi bevételt is meghaladta. A teljes költés valamivel magasabb, mivel sok játékos – különösen Kínában, ahol a Google Play nem érhető el – harmadik féltől származó alkalmazásboltokat használ a játékban való költekezésre. A Sensor Tower nem követi az ezen áruházakból származó statisztikákat.

A mobilos shooter műfaj növekedése számos nagy fejlesztőt vonzott, akik mostanra már meglévő franchise-okhoz jelentettek be mobilos címeket. Ebben élen jár az Electronic Artshoz tartozó Respawn Entertainment, amely az Apex Legends önálló mobilos változatán dolgozik. A játék korlátozott regionális bevezetésbe kezd, és még idén megjelenik.

Emellett hamarosan érkezik a Battlefield mobil változata is Android és iOS készülékekre. Az EA Industrial Toys jelenleg zárt alfa teszteket végez a játékhoz.

Az Activision egy másik mobilos címen is dolgozik a CoD franchise-ban. Erről a játékról jelenleg nem állnak rendelkezésre információk, kivéve, hogy 2021 eleje óta fejlesztés alatt áll. Nem meglepő, hogy a cég újabb CoD címet készít mobileszközökre, tekintve, hogy a Call of Duty: Mobile csak 2021-ben 1 milliárd dollárt hozott.

Te szoktál mobilon shooter játékkal játszani?

A teljes város internetét leállította az apuka, mert a fiai sokat mobiloztak

https://leet.hu/shop/newmerch/

×