Az apuka csak azt szerette volna, hogy a gyerekei leszakadjanak a mobilról, de rendesen visszanyalt a fagyi.

A franciaországi Messanges idilli városkájában a napokban minden egyes nap éjféltől egészen hajnali 3 óráig valamiért teljesen működésképtelen volt az internet, amit még a mobilszolgáltatók sem tudtak mivel magyarázni.

Miután egy mobilszolgáltató jelentette a problémát a franciaországi rádióspektrum kezeléséért felelős állami ügynökségnek, az ANFR-nek, azonnal nekiálltak a rejtély felgöngyölítésének, így jutottak el a szomszédos településen élő teljesen átlagos apukához. Mint kiderült, az édesapa egy egy jelzavaró készülékkel blokkolta a frekvenciákat, mégpedig azért, mert a tinédzserkorú fiai egyszerűen nem fogadnak szót neki.

Az apuka ugyanis a jelzavaróval akarta megakadályozni (túl jó sikerrel), hogy a tizenéves fiúk éjszaka alvás helyett a mobiljaikon pötyögjenek.

Az apuka tehát végső elkeseredésében felment egy fórumra, ahol jelzavarót tanácsoltak neki, így gyorsan be is szerzett egyet, majd felületes ismereteivel beüzemelte a készüléket. A terv annyira jól sikerült, hogy nemcsak a gyerekei, hanem a közeli város lakói sem jutottak internethez ezekben az órákban.

Az apuka ugyan elmondta, hogy egyáltalán nem állt szándékában lelőni a komplett város internet kapcsolatát, sajnos az ilyesféle zavaróeszközök használata illegálisnak számít Franciaországban, ami azt jelenti, hogy a fiai helyett őt fogják megregulázni, és akár 30.000 euró, kb. 11 millió forint bírság megfizetésére, illetve 6 hónap börtönre is büntethetik.

via – Bleeping Computer

Nagyon para: Szellemet találtak egy budapesti Google utcaképen

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×