Oroszország Ukrajna elleni támadása miatt az Electronic Arts kiadó is komoly lépésre szánhatja el magát.

Az Electronic Arts kiadó állítólag azt tervezi, hogy eltávolítja az Oroszországra vonatkozó tartalmakat a FIFA– és NHL-franchise-on belül. Az információ Tom Henderson iparági bennfentestől származik, aki azt állítja, hogy az EA belső e-mailben megerősítette a személyzetnek, hogy

„Ukrajna inváziója miatt eltávolítja Oroszországot a FIFA és az NHL-játékok kedvelői közül”.

Az még várat magára, hogy milyen formát ölt majd Oroszország „eltávolítása” a játékból, de feltételezhető, hogy az orosz válogatottak, klubcsapatok határozatlan ideig nem lesznek elérhetők. A másik opció, hogy a nemzetközi klubcsapatokon belüli orosz játékosok is kikerülnek, de egyelőre nincs konkrét válasz az EA részéről.

Forrás: Aroged

Február végén a DICE megerősítette, hogy további értesítésig eltávolít bizonyos tartalmakat a Battlefield 2042-ből. A játék egyik heti jutalmát, a „Grin Reaper” nevű Mi-240 Super Hind orosz támadóhelikopter skin-jét a folyamatban lévő konfliktus következtében kihúzták. 

Forrás: PlayStation LifeStyle

Az EA sem lenne az első cég, amely Oroszország ellen foglalna állást. Az elmúlt héten a Disney, a Sony és a Warner Bros. is megerősítette, hogy további értesítésig kivonják legnagyobb bemutatóikat az orosz mozikból.

Szerintetek mi lesz az oroszok sorsa a FIFA 22-re nézve?

Forrás: www.gamingbible.co.uk

Kiemelt kép: www.outlookindia.com

Ezt olvastad már?

Ezt figyeld! – Az idei újítás a FUT Birthday-t is érinti!

×