Sokkal többet köszönhetünk Zain Nadellának, mint ahogy elsőre tűnhet. Nyugodjék békében.

Tragikusan fiatalon, 26 éves korában elhunyt a Microsoft elnökének, Satya Nadella fia, Zain Nadella. A gyászhírről a Bloomberg számolt be a vállalat hétfőn a dolgozóknak elküldött üzenete alapján.

Nadella 2014-ben vette át a Microsoft vezetését, amely után látványosan nagyobb figyelmet kezdtek szentelni a fogyatékkal élő játékosoknak, akik számára különféle eszközöket és szoftveres támogatást készítettek  – mint például az Xbox Adaptive Controller.

Ez pedig közvetetten Zain Nadellának is „köszönhető”, a fiú ugyanis agyi bénulással jött a világra. Zain emiatt egész életében ápolásra szorult, kommunikálni csak nonverbálisan tudott, közlekedésre pedig kerekesszéket használt.

„Zain után a megváltoztak a dolgok körülöttem. Nagy hatással volt arra, hogyan gondolkodom, hogyan vezetem a vállalatot és hogyan viszonyulok az emberekhez” – mondta Satya 2017-ben a Good Housekeepingnek adott interjújában. A Zainnal szerzett tapasztalatok pedig arra használja, hogy minél több fogyatékkal élő embernek könnyíthesse meg a mindennapjait – vagy teremtsen nekik újfajta szórakozási lehetőségeket.

Satya és felesége Anu, 2021-ben 15 millió dollárt ajánlott fel a Zaint is kezelő Seattle Children’s számára, ahol megalapították a Zain Nadella Alapítványi Tanszéket a Gyermekidegtudományok területén, a kórház Integratív Agykutatási Központjának részeként.

Nyugodjék békében.

Zain Nadella és Satya Nadella

×