Újabb hónap, újabb WZRanked szemle.

Lassan eltelt egy hónap, mióta utoljára fellapoztuk a WZRanked listáját. Most, hogy március bekopogtatott, ismét érdemes áttekintenünk az aktuális felhozatalt. Ha a legjobb 10 fegyvert nézzük, akkor gyakorlatilag hetente egy új listát készíthetünk az éppen aktuális meta fegyverekről. Decemberben és januárban és februárban ezt már megtettük, ám azóta TOP 5-ön belül is cserélődtek a különböző AR-ek és SMG-k, volt ami teljesen eltűnt a süllyesztőbe, míg más a 20. helyről meg sem állt a dobogóig.

Az elmúlt pár nap legnagyobb zuhanását a PPSh-41 szenvedte el, a múlt heti nerf eredményeképp!

5. Swiss K31

A Cold War érában bizony a Kar98k-t és a Swiss K31-et nem igazán lehetett kiütni az utolsó hónapokban az ötös listáról. Januárban ez a Vanguard integrációnak köszönhetően megváltozott, ám február első hetében ismét visszatért a jó öreg, megbízható sniper puska a TOP 5-be, hogy hosszú hetekre bebiztosítsa helyét.

4. PPSh-41

A februári WZRanked listán még sehol sem volt, majd a hónap közepére már az első helyet birtokolta a titkos buffnak/hibának köszönhetően. A fejlesztők körülbelül egy hét után vették észre a sebzésértékek elírását, ezután gyorsan érkezett is a kötelező hotfix. A legújabb információk szerint még így is kiváló értékekkel rendelkezik a harcmezőn, így talán a TOP 5-ön belül tud maradni.

3. Kar98k (MW)

Azt hiszem a Kar98k-t egyik FPS játékosnak sem kell bemutatnunk, igazi klasszikusról beszélhetünk. Annak ellenére, hogy bolt-action fegyver, még így is az egyik leggyorsabb mesterlövészpuska a játékban. Ezen tulajdonságát kihasználva állandó nyomást tudunk gyakorolni kiszemelt ellenfeleinkre, így megakadályozva akár a már lelőtt játékos felszedését. A legnagyobb hátrányának talán a meglehetősen komoly bullet dropot említhetjük meg, ám gyakorlás után már ez sem állhat az utunkba. Június után ismét visszatért a trónra október elején, másfél hónapig sikerült is tartania, majd egész a 3. helyig zuhant Verdansk végére. Caldera első napjaiban újabb előre kapott, ám a Vanguard újoncoknak köszönhetően ismét hátrébb került.

2. Cooper Carbine

Az Cooper Carbine már januárban ostromolta a TOP 5 falait. Nem véletlenül, hiszen attachmentektől függően távoli összecsapásokra és közelharcra is használhatjuk, gyakorlatilag elhanyagolható visszarúgással. Januárban azt tippeltük, hogy ha nem kap komolyabb nerfet, akkor 2 hét múlva a dobogóra is felérhet. Ez teljes mértékben be is jött, hiszen a bronzérmet magáénak tudhatta február elején, majd mostanra a 2. helyet is megszerezte.

1. MP-40

Már a december közepi összefoglaló listán is lehetett látni, hogy egy kis barátkozás után komoly potenciál van az SMG class-ba tartozó fegyverben. Az MP-40 nagyon kellemes TTK (Time-to-Kill – Öléshez szükséges idő) értékkel rendelkezik, ám eközben megfelelő mobilitást ad, így az agresszív felhasználóknak sem okoz csalódást. A Mac-10 és az OTs 9 után ismét egy közösségkedvenc SMG érkezett a játékba, kérdés, hogy meddig bírja ki komolyabb nerf nélkül. A PPSh-41 egy ideig letaszította a trónról, de a Vanguard király ismét visszatért március elsejére.

A TOP 10 sorrendje március 1. 0:00-kor:

Nagy változással virítana a Modern Warfare 2:

Fontos a szint? – SBMM változásokat ígér a Modern Warfare 2

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×