A Warner Bros., a Disney és a Sony megerősítette, hogy az Ukrajnában zajló háború miatt nem játszák a legnagyobb filmeket az orosz mozikban.

Úgy tűnik, hogy az orosz-ukrán helyzet nem csak a politikusokat, de a filmgyártókat is arra késztetni, hogy valamilyen szankciót alkalmazzanak az orosz államon. Miután számtalan játékfejlesztő cég adománnyal segíti Ukrajnát, a filmkiadók úgy döntöttek, egyes filmeket nem vetítenek az orosz mozikban.  Alig egy hét van hátra a The Batman megjelenéséig világszerte, a Warner Bros. azonban bejelentette,

hogy a filmet már nem mutatják be Oroszországban.

„Az ukrajnai válság fényében a WarnerMedia felfüggeszti a The Batman című film bemutatását Oroszországban” – erősítette meg egy közlemény.  Oroszország Ukrajna elleni fellépését már kemény szankciókkal sújtották a világ országai, köztük az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság.

Nem sokkal a Warner Bros. bejelentése után a Disney és a Sony is hasonlóan döntött: „szüneteltetik” a mozifilmek oroszországi bemutatását, beleértve a Pixar által készített Turning Redet és a Pókember spinoffot, a Morbiust.

„Tekintettel Ukrajna helyzetére, felfüggesztjük a mozifilmek bemutatását Oroszországban, beleértve a Pixar hamarosan megjelenő Turning Red című filmjét is” – mondta Disney.

„Felfüggesztjük a tervezett oroszországi mozikban történő bemutatóinkat, beleértve a Morbius közelgő bemutatását is” – tette hozzá a Sony.

Kiemelt kép forrása: Warner Bros.

Ezt láttad már?

Milliókkal segítik az ukrán civileket a játékfejlesztők – amitől orosz játékosok vérszemet kaptak

 

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×