Rengeteg frusztráló dolog van a LoL-ban, legtöbb ilyen mindig a csapattársakból fakad, viszont talán az AFK játékosoknál nincsen rosszabb.

AFK. Mindenki utálja, de valahogy mégis sikerült találunk egy játékost, aki egyszerűen ott hagyja a játékot. Nem tudni, hogy miért, de biztos valami fontosabb dolga lehet, mint megnyerni egy ranked játékot, amire ő vállalkozott, amikor megnyomta a nagy „play” gombot, – vagy csak simán beragel, mert megölték.

Ám melyik rangon van a legtöbb AFK, és valóban a Yasuo playerek hagyják el a gépet legtöbbet?

Kezdjük az összesített statisztikával.

Ez az összes régiót magában foglalja, szóval az összes játékos AFK statisztikája. Itt valóban Yasuo vezet, szóval a meme megállja a helyét. A rangokon látszik, hogy minél nagyobb rankot ér el egy játékos, annál kevesebbet AFK-ol. Ha egy pillantást veszünk a régióra, láthatjuk, hogy a brazil szerveren játszó játékosok AFK-olnak a legtöbbet, míg a japán játékosok alig.

EUNE statisztikák

Itt már nem Yasuo vezeti a hős ranglistát, hanem Ryze, ami számomra meglepő. Majd követi Yasuo 2, – szóval Yone, és csak utána érkezik sokak kedvence. Ami még érdekesebb, hogy az rankoknál tisztán látszik, hogy a Vas játékosok AFK-olnak a legtöbbet.

EUW statisztikák

Látható, hogy EUW különbözik EUNE-től, de Yasuo itt is a harmadik helyen áll. Viszont flex-ben a legtöbbet Bronzban afkolnak. Yone itt az első helyen áll, bár szerintem ez is teljesen megszokott lesz, hiszen a Yasuo és Yone szinte hasonló játékosbázist táplálnak.

Ám akkor hol van az a sok Yasuo játékos, ami kiteszi az összesített statisztikát? Hát a Brazil szerver nagyot dob rajta az biztos, és ha hiszitek, ha nem, Dél-Korea is. Az AFK adatok a ‘leagueofgraphs‘ oldaláról származnak.

A Riot végre elmagyarázta:

A Riot elmagyarázta, miért van szükség a comeback mechanikákra

 

https://bit.ly/3JFrSnw

×