Miután Kínában betiltották a kriptovalutákat, nemrég bejelentették, hogy akár 10 év börtönre is ítélhetik azt, aki nem tartja be a szabályozást.

A kínai kormány nemrég bejelentette, hogy a kriptovaluták használata illegális pénzszerzési módszernek bizonyul az országban. Azóta a legfelsőbb bíróság tovább szigorít, így azt is meghatározták, ki mekkora büntetést kaphat, amennyiben illegálisan bármilyen kriptovalutával foglalkozik.

A büntetés a kínai legfelsőbb bíróság szerint akár 10 év börtönbüntetés is lehet, vagy 79100 dollár (26 millió forint) pénzbüntetés.

A szabályozás egyébként holnap, azaz 2022. március 1-jén lép életbe – írja a PYMNTS.com. Amikor kínai hatóságok tavaly bejelentették, hogy a kriptovaluta-tranzakciók illegálisak, nem rendeltek büntetést a határozathoz. A betiltásra az indok az volt, hogy „megnőtt a virtuális valuta kereskedelmi tevékenysége, ami megzavarta a gazdasági és pénzügyi rendet. Olyan illegális tevékenységeket szül, mint a szerencsejáték, az illegális adománygyűjtés, a csalás, a piramisjátékok és a pénzmosás, ami súlyosan veszélyezteti az emberek vagyonbiztonságát.

A kínai legfelsőbb bíróság is hasonló okokat sorolt ​​fel, amikor kifejtette a kriptovaluták illegális használóinak büntetéseit. Az aki tehát Kínában kriptovalutával foglalkozik, vagy csak pénzt utal ilyen módon, komoly büntetésre számíthat. Még jó, hogy a bányászok nagy része már elhagyta az országot.

Ezt láttad már?

Áramkimaradásokat okoznak a frissen érkezett kínai kriptobányászok Kazahsztánban

 

https://leet.hu/termek/gretxa-vancer-wireless-gaming-mouse-feher-v-gw-white/

×