Még a kalózok sem tudják megakadályozni, hogy az Elden Ring az utóbbi idők egyik legnagyobb sikere legyen.

Az Elden Ring messze az idei év egyik, ha nem a legjobban várt játéka, ami érthető, hiszen a játékon a souls-like műfaj királyai, a From Software mellett a modern fantasy irodalom legnagyobb élő alakja, George R.R. Martin dolgozott. ez pedig borítékolható garanciája volt a minőségnek, amit az eddigi értékelések is abszolút alátámasztanak.

Erre pedig a rekord magas értékeléseket kiosztó kritikusokon túl a játékosok is nagyon kíváncsiak voltak, ami az utóbbi idők egyik legnagyobb egyjátékos megjelenésében csúcsosodott. Pontos adatokat csak a Steam áruházából tudunk citálni, de valószínű, hogy a többi platformon is hasonló lehet a helyzet.

A SteamDB statisztikái szerint az Elden Ring jelenleg a második legjátszottabb játék a világon PC-n a Counter Strike után. 

Az adatok alapjána cikk írásának pillanatában (02.26. 14:45) – 812.815 játékos játszik egyszerre a From Software eddigi legnagyobb alkotásával. Ezzel olyan népszerű címeket előzött be, mint a Lost Ark, a DOTA 2, a PUBG, az Apex, a Naraka, a GTA 5, a Destiny 2, vagy a Rust. Az örök első CS:GO-tól sincsen nagyon lemaradva (974.211), bár ha így folytatja, akkor akár még azt is beelőzheti.

Jöttek is a kalózok!

Számíthattunk is rá, hogy a crackerek a megjelenést követő percekben rávetik magukat, hogy minél hamarabb felrakhassák a játék kalózverzióját a torrent-oldalakra, ami sajnálatos módon kifejezetten gyorsan sikerült is nekik. A TechViral szerint egy PLAZA nevű kalózcsoport volt az első, amelyiknek sikerült feltörnie az Elden Ringet, ami elméletileg már fel is került a netre.

Természetesen senkinek nem ajánljuk, hogy ebben a formában szerezze be a játékot, hiszen így nemcsak kárt okozunk a hosszú éveken át dolgozó fejlesztőknek és a kiadónak, de számos nem kívánt vírust is bekaphatunk a vele. 

Ha esetleg nincsen pénzünk az éppen aktuális megjelenésre, akkor semmi gond, hiszen később különböző akciók keretében olcsóbban be lehet majd szerezni, így pedig aktívan hozzájárulhatunk a játék sikeréhez, úgy pedig a folytatás elkészültéhez.

Az Elden Ring tehát minden formában őrületes siker, ami minden bizonnyal be fog kerülni az év, sőt, az elmúlt 10 év legjobb alkotásai közé, ahol olyan kolosszális nevekkel említhetjük méltán egy lapon, mint a GTA V, vagy a The Witcher 3.

 

Ez a cég szabadságot adott az alkalmazottaknak az Elden Ring miatt

 

https://bit.ly/3JFrSnw

×