A Beyblade a 2000-es évek egyik legnépszerűbb anime-sorozata volt, ami most élőszereplős filmként támad fel.

Reggel 7 óra 30 perc. Indulás előtt még gondosan belenézek az iskolatáskámba, nem-e fejeltek otthon valami fontosat, mert hát csak nem lenne jó megint hazaloholni a domb tetején álló iskolából, hogy aztán fájdalmas sprintben másszak oda vissza.

Hopp! Csak van, ami majdnem kiment a fejemből! Gyorsan be is rejtem az új védőgyűrűt a táska egy zsebébe, majd az iskolapadban felrakom a Beyblade-re. Ezzel már tuti nyerni fogok! Hasíts bele!

Gyerekkor újratöltve!

Nagyjából így teltek a 2000-es évek elején az iskolában töltött napjaim: non-stop „beybladezéssel”, vagyis egy hol sárga, hol piros színű pályán összeengedtük a három darabból összeszerelhető búgócsiga-szerű játékokat, hogy kiderüljön melyikünké a jobb. Ennyire népszerű volt annak idején az 1999-ben bemutatkozott Beyblade című anime, Magyarországon egyszerűen nem talált volna senki olyan fiút, aki ne imádta volna – ami a Yu-Gi-Oh!, a Dragon Ball, a Pokémon, a Digimon és sok más mellett azért elég nagy szó.

Hozzám hasonlóan pedig sokan újra átélhetik ezeket az időket, a Deadline értesülései szerint ugyanis javában készül az élőszereplős Beyblade-mozi.

Az élőszereplős feldolgozás ötlete egyébként már nem új keletű, hiszen a Paramount már 2015-ben tervezett valamit, amikor megvették a Beyblade megfilmesítésének jogait, akkor azonban Mary Parent producerrel nem sikerült ezt nyélbe ütni. Ezúttal viszont sokkal jobban áll a dolog, a produceri feladatokat pedig most nem más vállalta, mint a Nemzet Aranya, a Bad Boys, a Top Gun és a Karib tenger kalózai filmeket is egyengető Jerry Bruckheimer.

A portál azonban azt is megjegyzi, hogy a film még nagyon korai fázisában tart, egyelőre csak az előkészítési-kreatív munkák zajlanak. A Beyblade-mozi írói viszont már meg is lehetnek Neil Widener és Gavin James páros személyében, akik jelenleg is több projekten dolgoznak együtt (Hourman, Now You See Me 3, Micro).

Szóval még ne álljunk féllábon az élőszereplős Beyblade premierjéig, addig legalább bőven van idő egy kis múltidézésre az eredeti rajzfilmsorozat, majd a folytatásai újranézésével.

 

Víz, föld, tűz, levegő: Több Avatár játék is készülőben lehet, hamarosan jöhet a bejelentés is

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×