Az anyuka közbelépésén múlott, hogy a kisfiú egyáltalán életben maradt, akit ezután teljesen elválasztott az apjától.

A Microsoft egyik vezető fejlesztője, a 41 éves Nicholas Lester február 21-én állt bíróság elé családon belül gyermek ellen elkövetett súlyos bántalmazás vádjával. A férfi állítólag meg akarta ölni a saját gyermekét, amiért az nem fogadott neki szót – írta meg a Herald Sun beszámolója alapján a Nintendo Life.

A bántalmazás még 2021. februárjának elején történt a család melbourne-i otthonában, egy elsőre teljesen átlagosnak mondható napon. Egy ponton Lester arra utasította az akkor még csak 7 éves kisfiát, hogy ne játsszon tovább a Nintendo Switc-csel, mire a gyermek tiltakozásban tört ki. A férfi ettől teljesen elvesztette az önuralmát, majd magából kikelve

fojtogatni kezdte a fiát, miközben azt kiabálta, hogy megöli őt.

Az apuka annak ellenére sem hagyta abba a gyermek bántalmazását, hogy az egyre elváltozó arcon könyörgött az életéért. A hangokra az édesanya is felfigyelt, aki a másik szobából viharzott át, majd kiszabadította a kisfiát a dühöngő apuka szorításából. A dulakodásra a szomszédok is felfigyeltek, és egymástól függetlenül a férfire hívták a rendőrséget.

Lester a bíróságon ugyan beismerte a tettét, azzal védekezett, hogy súlyos depresszióban szenved és segítségre van szüksége, de megjegyezte azt is, hogy korábban sosem volt elítélve, illetve hogy a Microsoftnál betöltött állása is veszélybe került emiatt. A büntetést azonban így sem úszta meg:

a férfit családon belül – védekezésre képtelen kiszolgáltatott gyermek ellen – elkövetett testi sértésben bűnösnek találták, és egy év/100 óra fizetetlen közmunkára ítélték. 

Borítókép: Daily Mail

A Facebook-Meta egyik vezetőjét buktatta le a pedofilvadász YouTube-csatorna

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×