Az apokalipszis-álló kabátot február elejétől lehet rendelni, de nem olcsó, cserébe viszont jó szolgálatot tehet, ha beütne a világvége.

A Vollebak brit sport- és túraruházat gyártó egy olyan kabátot hozott össze, amit kimondottan az apokaliptikus és/vagy háborús helyzetek túlélésére terveztek. Nem vicc, a kabát kialakítását ugyanis a ‘Centers for Disease Control and Prevention’ 2021-es „Preparedness 101: Zombie Apocalypse” című zombi-apokalipszisre felkészülő jelentése is inspirálta.

A kabát ennek megfelelően mindent is tud: összesen 23 praktikus zsebet számolhatunk meg rajta, melyekbe a túléléshez elengedhetetlen kellékeket rakhatjuk, pillanatok alatt átalakíthatjuk hálózsákká, vagyis az extra béléseknek is bőven van még helyük, hogy a legszélsőségesebb hőmérsékleten is melegen tartson, de még a kapucniját is áthajthatjuk arcmaszknak (ami az amerikai légierő számára az 50-es években készült tervek alapján alakítottak ki).

A legjobb viszont, hogy a dzseki az extrémen szélsőséges helyzeteknek is képes ellenállni, mint például a tűznek, vagy különféle vegyi anyagoknak, savaknak.

Az apokalipszis-álló kabát a vállalat szerint még a világűr viszontagságait is túlélné (a viselője már kevésbé), aminek oka, hogy abból az anyagból készült, amit az 1950-es évek végén egy Dr. Carl Marvel nevű kutató talált fel a NASA Apollo-programjához. Ez azt is jelenti, hogy a polibenzimidazol és para-aramid kombinációjából készült anyag nem kopik, nem szakad, és még a kosz is alig látszik meg rajta.

És bizony jól sejted, hogy a Vollebak kabátjának egyetlen hátránya az árcédulájában keresendő. A menő kabátért ugyanis nem kevesebb, mint 1145 eurót, több mint 400.000 forintot kérnek. Cserébe viszont kiváló társ a világvégében, minden méretben kapható, és még divatos is.

Egy haldokló ember agyi működését figyelték – Megdöbbentő az eredmény

https://bit.ly/3JFrSnw

×