Ha egy kollégista megéhezik, akkor bármit hajlandó megenni, na de, hogy rakétaüzemanyagot is?!

A Utah állambeli Brigham Young Egyetem egyik kollégista hallgatója egyik este egy finom melegszendvics, vagy egy Smack tésztaleves helyett inkább úgy döntött, hogy rakétaüzemanyagot kotyvaszt magának a koli konyhájában – írta meg a Daily Mail.

Spoiler: nem lett jó vége a dolognak. 

BYU police officers and Provo firefighters responded to a fire incident at Heritage Halls Building on campus after a fire was caused by an experiment-gone-wrong involving rocket fuel

A 22 éves diák elmondása szerint az interneten találta meg a receptet, amit ha követ, akkor egy lábosnyi, mintegy 5 kilónyi rakétát is meghajtó üzemanyagot kap. Azt viszont nem tudni, hogy az éhség, vagy valami más vitte rá az ötlet megvalósítására, mindenesetre jókora robbanás lett a vége.

A robbanás lángja aztán szépen át is terjedt a konyha többi részére is, jelentős pusztítást és kárt okozva ezzel, de szerencséjére még időben beindultak a tűzjelzők és a sprinklerek, amik aztán teljesen elárasztották a kollégiumi épületet. Még nagyobb mázli, hogy a balesetben senki, még a vállalkozó szellemű séf sem sérült meg, viszont most egy időre mindenkinek új szállást kell keríteni – illetve egy új lakó/szobatársat is.

A hatóságok jelenleg is vizsgálják az ügyet, a diák motivációi pedig egyelőre tisztázatlanok, és bár a rendőrség szóvivője azt mondta, hogy nem hiszi hogy ártó szándék vezérelte a fiút, nem elképzelhetetlen a a büntetőjogi felelősségre vonás.

Vagyis a rakétaüzemanyag készítést hagyjátok inkább a profikra, és tudom, hogy a kolis lét sok dologra rávisz, de ha megéheznétek, akkor inkább válasszátok a néhány száz forintos gyorsan, mikróban is elkészíthető száraztésztás „kínai” leveseket. Nem jó, de legalább nem robban.

A Facebook-Meta egyik vezetőjét buktatta le a pedofilvadász YouTube-csatorna

 

https://bit.ly/3JFrSnw

×