Úgy tűnik, hogy a Ubisoft fejlesztői keményen dolgoznak azon, hogy a konzolos Rainbow Six: Siege játékosok számára is elhozzák a FOV beállítás lehetőségét.

Természetesen minden egyes konzolos FPS játékban igen kiemelt téma a FOV, vagyis a Field of View témája. Ennek a beállításnak a lényege, hogy változtatni lehet, hogy mennyit látunk a környezetből. A PC-s felhasználók rendelkeznek ezzel a lehetőséggel, ami előnyt jelent a konzolosokkal szemben. A probléma különösen akkor jelent nagy gondot, ha fennáll a cross-play opció, vagyis a PC-sek és a konzolosok egymás ellen játszanak. A Call of Duty: Warzone-ban is rendszeres téma a konzolos FOV lehetőség, ám a fejlesztők már többször kijelentették, hogy korábbi konzolgeneráción (PS4, Xbox One) nem tudják megoldani. A Ubisoft fejlesztői azonban ennél bizakodóbbak.

Akár már a Y7S1 során jöhet a konzolos FOV, vagy annak tesztelése.

 

Legalábbis erről fogalmazott meg pár sort a Ubisoft fejlesztőcsapat egy nemrég megjelent blogbejegyzésben, ahol a közösség kéréseit és problémáit ecsetelték. Bár azt ők is elismerik, hogy konzolon a FOV bevezetése teljesítménycsökkenéssel járhat, azért tesztelik a rendszert, és megteszik, ami tőlük telhető.

FOV csúszka konzolon

„Halljuk a közösség hangját, hogy sokan FOV-csúszkát szeretnének konzolon! A FOV megváltoztatás a játékban hatással lehet a teljesítményre, és fontos, hogy ha egy játékos a magasabb FOV-ot részesíti előnyben, a játék ugyanúgy játszható legyen. Ezért jelenleg teszteljük ezt a lehetőséget a jelenlegi és a legutóbbi generációs konzolokon is, biztosítva, hogy a magas FOV-ot teljes mértékben ki lehessen használni.

Állapot: Y7S1 alatt” – írta a Ubisoft.

Ez tehát azt jelenti, hogy a fejlesztők egyelőre nem mondták, hogy a FOV-csúszka bevezetése konzolon lehetséges, de azt sem, hogy nem. Ha minden igaz, a következő évadban már tesztelhető lesz a rendszer, valószínűleg valamilyen megoldást láthatunk majd a tesztszerveren. Te örülsz neki?

A legfrissebb skin-szivárgásokat láttad már?

Tengernyi skinnel érkezik a Rainbow Six Siege Y7S1 – Íme a teljes felhozatal

https://bit.ly/3JFrSnw

×