Alapos kutatás kellett ahhoz, hogy ez az Apple-1 rejtélyt megoldják.

Körülbelül 45 évvel ezelőtt az Apple 200 darabot adott el első termékéből: az Apple-1 számítógépből. Ezek közül kb. 82 darab még mindig létezik, és az első 100 darabból körülbelül 80-nak kézzel írt sorozatszáma van. Ebből a 80-ból persze csak pár tucat maradt fent. Évtizedeken keresztül néhány Apple-fanatikus azon töprengett, hogy ki írta ezeket a sorozatszámokat, hiszen a cégen belül senki sem vállalta fel.

Most végre megtudjuk, ki firkantott ezekre a számítógépekre.

Ahogy arról a 9to5Mac beszámolt, az egyik elmélet az volt, hogy az első 50 Apple-1 számítógépet berendelt Byte Shop volt a felelős, ám Paul Terrell tulajdonos tagadta az állítást. Achim Baqué, az Apple-1 Registry kurátora elhatározta, hogy megfejti ezt a rejtélyt, ezért két Apple-1 számítógéppel Los Angelesbe ment, a PSA kézírás-hitelesítő céghez, amely főleg sportkártyákkal foglalkozik.

A PSA az Apple-1 számítógépeken lévő minden kézzel írt számról fényképeket és írásmintákat gyűjtött. A vállalat később kiértékelte a bizonyítékokat, különféle írásjellemzők azonosításával, beleértve a dőlést, az irányt, a tollnyomást és a betűméretet. Három hónapnyi kutatás és vizsgálat után Achim Baqué a PSA segítségével végre megfejtette.

Steve Jobs, az Apple társalapítója írta ezeket a számokat.

Az azonban, hogy miért jelölte meg kézzel ezeket a gépeket, örökre titok marad. Lehetséges, hogy azért, mert sejtette, hogy a világ legértékesebb vállalatának ülteti el a magjait.

Ezt láttad már?

Tony Stark elbújhat – Ilyen lesz a jövő számítógépes egere

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×