A videojátékos iparág nagyon sokat tanulhatna Gabe Newelléktől, akik a Steam Decken kívül-belül teljesen szabad kezed adnak a kreatívoknak.

Amilyen remek játékokkal képes elnyerni a játékosok szeretetét a Sony, legalább annyira tudják magukra haragítani is a közösséget egy-egy teljesen elbaltázott Nintendóra hajazó döntéssel.

Egészen konkrétan arra gondolok, amikor a Sony elkezdte perrel fenyegetni azokat a kreatívokat, akik a konzol adottságait kihasználva egyedi PS5 borításokat készítettek – és árultak. Ez azonban teljesen szembement a vállalat érdekeivel, ezért nagyon keményen próbálták elejét venni az amúgy filléres 3D-nyomtatásos biznisznek.

Nem úgy, mint a Valve és Gabe Newell, akik újfent bizonyították, hogy a hangzatos marketing szövegeken túl valóban a játékosok élményét kívánják szolgálni. A frissen megjelenő Steam Deck ugyan tokkal-vonóval érkezik sokakhoz hamarosan, a Valve azonban úgy döntött, hogy nemcsak belsőleg teszi szabadon alakíthatóvá a kézikonzolt, hanem külsőleg is.

A vállalat a GitLab oldalán bárki számára elérhetővé tette a Steam Deck külső tokjának 3D nyomtatásához szükséges CAD-fájlokat, hogy aki csak akarja elkészíthesse magának álmai borítását.

Sőt, a Valve azt is megengedi, hogy az így készült egyedi tokokat értékesítsék, vagyis azok, akik éreznek magukban affinitást, akár egy komplett tokbizniszt is építhetnek a Steam Deck köré. Ez pedig valljuk be, ritka nagy jó fejség.

Így csinálj magadnak kartonpapírból működő billentyűzetet

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×