Unod már a csilivili RGB-s, villódzó extravagáns billentyűzetet, és valami spécibbre, kreatívabbra vágysz? Ezt a karton perifériát te is megcsinálhatod magadnak otthon!

A játékosok lépten nyomon tanúbizonyságot adnak kreativitásukról, elég ehhez példának okáért csak ránéznünk azokra a gamer sarkokra, szentélyekre, barlangokra és setupokra, melyekkel Ti büszkélkedtetek el pár héttel ezelőtt. Már akkor, és az az előtti lista összeállításakor is azt vettem észre, hogy alapvetően kétfajta gamer szépérzék van: az extravagánzs kifelé irányuló, és a szolid feng-shui esztétikáját követő befelé irányuló.

Előbbi például szereti az RGB színezetű csili meg vili cuccokat, amit ilyen-olyan módon a környezetében is megfigyelhetünk. Utóbbi viszont inkább a minimalizmus híve, a környezetében is csak azokat találjuk, amik feltétlenül szükségesek a benső gamer igények megéléséhez. Ezek nyilván vissza is köszönnek a perifériákon is.

Sokaknak 60000 féle színben világít a mechanikus billentyűzete, pont mint a Shark Shinobi, mások pedig olyan eszement ötletekkel kísérleteznek mint a gépelési hibákkor elektrosokkal büntető periféria. Aztán ott vannak a híres streamerek is, akik sokszor milliós, egyedi pötyögővel villognak az élőikben. Aztán vannak az olyanok mint én, akiknek már az is bőven elég, ha gombnyomáskor betűket látnak a képernyőn.

De nem csak méregdrága egyedi tervezésű perifériák léteznek ám, nem-nem! Akadnak olyanok, melyek fillérekbe kerülnek, de mégis legalább olyan kirívóak, mint a pár tízezerbe kerülő gamer cetlis társaik.

Még ha egy „kicsit” más miatt is.

How to Make Keyboard from Cardboard - DIY - YouTube

Egy rendkívül kreatív, kifejezetten kartonpapír art-ra szakosodott videós, SKM a pályafutása alatt egészen érdekes dolgokat alkotott már, kezdve a papír írógéptől, a pálcika Beybladen át, egészen a papír iPhone-ig. Egyszer azonban egy olyan billentyűzetet is kreált kartonból, ami 100%-ig működőképesnek bizonyult.

Ehhez pedig nem is kell más, csak egy kis ragasztó, egy gagyi, nagyon olcsó billentyűzet, iciripiciri faanyag, némi kreativitás, és sok-sok kartonpapír. A művelethez nem átallott egy tutorial videót is készíteni, így azok, akik végtelenül unják már az egy kaptafára elénk gördülő világítós őrületeket, vagy szimplán csak kiélnék a kreativitásukat, érdemes lehet nekiülni.

A perifériáról viszont érdemes tudni, hogy nem vízálló, de még a cseppeket sem nagyon bírja, így a reggeli kávéval, vagy az esti teával, sörrel ne nagyon üljünk be fölé. De na, legyünk őszinték, nem feltétlenül mindennapi használatra való ez, de talán nem is ezért olyan nagy móka elkészíteni…

 

Ha viszont valami használhatóbbat keresel, akkor érdemes benézned a Leet Shopba, ahol megannyi egyszerű, de nagyszerű billentyűzet várja, hogy házhoz rendeld.

 

https://leet.hu/termek/pulsar-pcmk-hotswap-tkl-80-barebone-iso-billentyuzet-feher-pcmk821w/

×