Érdekes módszer, az már biztos.

Nehezen vitatható tény, hogy manapság kikerülhetetlen a számítógép és az ehhez kapcsolódó perifériák használata, dolgozzunk akármilyen területen. Ha valamilyen „szerencse” folytán mégsem kellene a munkánkhoz, akkor nagy eséllyel szórakozás/pihenés közben találjuk magunkat azon, hogy éppen a billentyűzeten pötyögünk valamit.

A billentyűzet kezelése nem is okoz problémát senkinek, ám az átlagos felhasználók gépelés helyett leginkább csak lassan pötyögnek, nem a hagyományos technikát alkalmazva. A hosszú évek alatt megszokott beidegződést szinte lehetetlen levetkőzni, ebben segíthet 3DprintedLife „találmánya”.

Olyan billentyűzetet alkotott, mely szó szerint sokkolja a felhasználót, ha nem megfelelő technikával gépel!

 

A szerkezet agya egy Raspberry Pi, az egykártyás számítógépek talán legismertebb típusa. A gép egy mesterséges intelligenciával felvértezett szoftver fut, mely érzékeli ha a gépelési stílusunk nem felel meg az általa elvártnak. Először csak LED-ek segítségével figyelmezteti a felhasználót, majd ha ez kudarcot vallott, akkor egy kellemes kis elektrosokkal is „megjutalmazza” a tanulni vágyó emberünket.

Ha valaki érezne magában akkora bátorságot, hogy meg is építené a szerkezetet, akkor a videó készítőjének GitHub repojában megtalálja az ehhez szükséges szoftvert is. Bár erős kétségeink vannak a módszer működőképességeit illetően.

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

×