Egy a Microsoft elleni pereskedés miatt akár késhet is a Magyarországon forgatott sorozat indulása.

A rajongók régóta várják a Halo sorozat indulását, melyet egyébként részben Magyarországon forgattak. Ha minden igaz, a sorozat március 24-én indul a Paramount kínálatában. Ez azonban egy jelenleg futó per miatt akár meg hiúsulhat.

Per folyik ugyanis a Halo eredeti zeneszerzői és a Microsoft között.

 

A két felperes, Marty O’Donnell és Mike Salvatori most szeretnék megakadályozni a sorozat megjelenését. A per ki nem fizetett jogdíjakat miatt indult, hiszen a szerzőpárosnak pénzt kellett volna kapnia a zenéik játékokon kívüli felhasználásáért. Bár kaptak némi pénzt, azt állítják, hogy nem voltak tisztában a felhasználással, így alul lettek fizetve.

A Microsoft álláspontja viszont az, hogy a zeneszerzők megbízást teljesítettek, így az összes zene a Microsoft tulajdona. O’Donnell és Salvatori szerint ez egyáltalán nem igaz. Szerintük a Microsoft csak engedélyt kapott, így jogdíjat kellene fizetniük olyan felhasználásért, mint a filmek, reklámok és sorozatok.

A Paramount nemrég egy bizarr reklámot adott ki, amelyben számos ismert személyiség, mint Cartman a South Parkból, énekli a Halo egyik dalát, amit O’Donnell és Salvatori írt. A Halo sorozat március 24-i megjelenése meghiúsulhat, ha a pár pere eredményes lesz. A feltételekről megbeszélés – ha az ügy tárgyalásra kerül – március 9-én kerül sor.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Halo on Paramount+ (@halotheseries) által megosztott bejegyzés

„Csak arra próbáljuk rávenni őket, hogy azt tegyék, amiről azt hittük, hogy 20 évvel ezelőtt megállapodtunk” – mondta O’Donnell az Eurogamernek adott interjújában.

Ezt láttad már?

A metaverzumban nyitna éttermet a McDonald’s – Házhozszállítással

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×