Egy egyszerű Battlefield rajongó elkeseredett vallomása a Battlefield 2042 kapcsán.

Nem igazán szoktunk ilyen cikkeket írni, de most megtesszük, mert talán a Battlefield 2042 kapcsán az tud a legjobban nyilatkozni, aki maga is BF rajongó és játékos. Az elmúlt időszakban rengeteg hírt írtunk azzal kapcsolatban, hogy mi a helyzet a játékkal és a közösséggel. A játékosszám csökkent, a refund petíció pedig már 180 ezer aláírásnál tart. Az EA nincs jó helyzetben, így a Metroco.uk oldalának olvasója egy érdekes írást küldött be,

ami szerint az EA jobban tenné, ha eladná a DICE-t.

Talán ti is egyetértetek vele. Íme:

„A Battlefield mindig is a kedvenc franchise-om volt. A Battlefield 1942 volt az első, a haverokkal közös játék és a sok játékmód nagyon szép emlékek. Természetesen imádtam az új részeket, a Battlefield Vietnamot és a Battlefield 2-t. Ekkorra már kezdett a franchise mainstream lenni, és mire a Battlefield 3 megjelent, az EA megpróbálta a Call Of Duty méltó ellenfelévé tenni.

Szerintem itt hintették el a szétesés magvait a franchise számára.

A Battlefieldnek soha semmi köze nem volt a Call Of Duty-hoz, azon kívül, hogy ez egy katonai fps lövöldözős játék. Az akcióstílus, a pályák és a járművek egyáltalán nem olyanok, mint a Call Of Duty, de az EA újra és újra megpróbálta olyanra formálni, egyre katasztrofálisabb eredményekkel.

A Battlefield 4 után kezdtem elveszíteni a hitemet a sorozatban, mivel szörnyű állapotban jelent meg, hiányzó funkciókkal és rengeteg hibával. Ebből az EA nem tanult, mivel újra megtörént, beleértve a Battlefield 2042-t is.

A Battlefield 4 végül jó játék lett, így kivívott némi tiszteletet a közösségben, de a Battlefield 1, majd a Battlefield 5 továbbra is hanyatlást mutatott. Mindegyik játék ugyanazokkal a problémákkal küzdött. Megfelelő tartalom nélkül jelentek meg, és tele voltak hibákkal, rossz optimalizációval és nem működő fegyverekkel.

Minden alkalommal ugyanaz történt: az EA azt akarta, hogy a játék karácsonyra megjelenjen a Call Of Duty miatt, és nem érdekelte őket, mit kell feláldozniuk, hogy ez megtörténjen. A Call Of Duty mindig könnyedén nyert, egyszerűen azért, mert egy sokkal inkább casual játék – de ezt az EA soha nem fogadta el és nem vette észre.

Most elveszítették esélyüket az őrült álmuk valóra váltására, mivel egy nagyon várt új Battlefieldet adtak ki, az elmúlt évtized legkevesebbet eladott Call Of Duty címe ellen (Vanguard), és még így is alul maradtak.

Bár sokan várták a játékot, amikor az megjelent, rengeteg hiányzó funkcióval és ugyanannyi hibával, senki sem lepődött meg igazán. Az sem volt meglepő, hogy a Hazard Zone teljes káosz volt, amit egyértelműen az utolsó pillanatban dobtak össze.

A Battlefield játékok soha nem indulnak zökkenőmentesen, de a Battlefield 4-től eltérően a Battlefield 2042 problémáira adott fejlesztői válaszok nem meggyőzők. Keveset fejlődött a megjelenés óta, és az első évad csak nyáron indul.

A legnagyobb probléma azonban az, hogy nem csak az EA a hibás, hanem maga a DICE is. Az elmúlt években a régi munkatársak közül sokan elhagyták a stúdiót, és azok, akik helyettük jöttek, közel sem olyan tehetségesek, és túlságosan is alárendelik magukat az EA-nek. Más szóval, a játék kudarcra van ítélve, és a pletykák, miszerint ingyenesen játszható lesz, úgy hangzanak, mint egy utolsó kétségbeesett trükk a siker eléréséhez. Amiről azt gyanítom, hogy nem fog sikerülni, mert a Battlefield nem igazán a mainstream játék. A javaslatom a következő:

az EA-nek el kellene engednie a Battlefieldet, vagy el kellene adnia a DICE-t, vagy engednie, hogy függetlenedjenek.

Ott van az Apex Legends, egy nagy sikerű lövöldözős játék. Véleményem szerint lehetetlen a Battlefieldet azzá tenni, így el kell engedniük, és valami mással kell próbálkozniuk. Számomra az a kérdés, hogy van-e elég a DICE-ban, hogy önállóan életben maradjanak? A Battlefield 2042 jobb játék lett volna, ha nem az EA határidői és kérései szerint kellene dolgozniuk? Nem tudom, de ha az EA-től nem szakadnak el, soha nem fogjuk megtudni, és a Battlefield soha nem tér vissza a régi fényéhez.”

Te mit gondolsz Tano véleményéről?

Purgál a Twitch: Mindenkit kibannolnak, akinek nem családbarát a felhasználóneve

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×