Igazán modern felfogás a cég részéről.

Az elkövetkezendő hetekben érkezhetnek meg a felhasználókhoz az első Steam Deck példányok, a teszterek már hetek óta nyüstölik a Valve handheld készülékét. Az első tapasztalatok meglehetősen kellemesek, de teljeskörűen még nem ismerhettük meg az újdonságot a még mindig érvényben lévő embargók miatt. A cég már korábban kijelentette, hogy saját felelősségre bármikor lecserélhetjük majd a SteamOS rendszert, teljesen szabad utat kapunk erre.

Úgy tűnik, hogy hardveresen sem szab limiteket a Valve!

A cég nagy meglepetésre hétvégén különleges bejelentést tett a Steam Deck oldalán. Felhívták a modderek és a kisebb tartozékgyártók figyelmét, hogy feltöltötték a Steam Deck CAD, STP, STL és DWG fájljait egy oldalra, ahonnan bárki számára, regisztráció nélkül is ingyenesen letölthetőek a fent megnevezett tervrajzok. 

A fájlokban tényleg nem titkolt semmit a cég, az utolsó apró LED és mikrofonkivágást is tökéletesen leolvashatjuk a tervrajzokról, így a szoftveres módosítások mellett hamar beindulhatnak a hardveres átalakítások vagy épp elstartolhat egy-egy különlegesebb tartozék gyártása. Igazán modern felfogás ez a Valve-tól, remélhetőleg 2022-ben többen is követik ezt az utat majd. Az első Steam Deck példányok várhatóan február 25-én indulnak el a felhasználókhoz, ezután érkezhetnek a valóban független vélemények, tapasztalatok.

Te elfogadnád a Steam Decket? Alig drágább, mint az „új” 3050:

Új RTX 3050 érkezik! – Mivel lesz másabb ez a változat?

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×