A Riot komoly erőfeszítéseket a csalók ellen, de a toxikus játékosokat sem látják szívesen a játékban. Elindult a hadjárat a kiadó részéről.

Úgy tűnik, hogy a Riot komolyan gondolja, hogy nem csak a csalóknak nincs helye a Valorantban, de a mérgező játékosok is bannolva lesznek. Erre most új módszereket dolgoztak ki, ami nem biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog. A Riot nemrég kiadott egy jelentést, melyben leírja, hogy a megkezdték a Valorantban a toxicitás elleni intézkedéseket. Elindult az a béta állapotban lévő program is, mely

rögzíti és elemzi azokat a hangfelvételeket, melyet toxikus viselkedés miatt reportoltak.

A Riot tehát 2022-ben elindítja a hang-moderációs programot. Ha minden igaz, csak akkor fogják meghallgatni egy játékos hangcsevegését, ha az illetőt már jelentették toxikus magatartás miatt. Ha a Riot úgy ítéli meg, hogy a játékos nem megfelelően fogalmazott játék közben, megy is a ban.

Közben persze az is fontos, hogy a sértő szavakat ne lehessen használni a szöveges chaten, de a legnagyobb hangsúly azon van, hogy a játékosok mennyire reportolnak. Érdekes adat, hogy bár a reportok miatt a Riot rengeteg embert tiltott ki a játékból, a toxikus viselkedés mértéke változatlan maradt.

„A játékosok zaklatásának gyakorisága nem csökkent érdemben. Tudjuk, hogy az eddigi munkánk kezdetleges, és még rengeteg dolgunk van 2022-ben és azután is” – írta a Riot.

2021-es bannok aránya

A jövőben tehát számítani lehet arra, hogy nem lesz érdemes másokat bántani a játékban. A Riot hozzáállása szigorúbb lehet, mint eddig bármikor, a büntetések mértéke is gyakorisága is nő. A Riot keresi a módját annak is, hogy a szöveges chatbe beírt sértő szavak miatt azonnali szankciók lépjenek életbe (nem csak a meccs után).

Persze nyugtalanító lehet a gondolat, hogy hangelemzést alkalmaznak a játékosok ellen, de ez mind a közösség érdekét szolgálja. Bizonyára mindenki hallott már cifra megnyilvánulást online játékban, ennek visszaszorítására pedig csak ez a módszer lehet alkalmas.

Azt láttad már, hogy a magyarok is nagyon toxikusak egy kutatás szerint?

Már alap a magyar játékosok körében a toxikus viselkedés

 

https://leet.hu/termek/pulsar-pcmk-hotswap-tkl-80-barebone-iso-billentyuzet-feher-pcmk821w/

×