Ismeretlen csalók ezúttal e-mailben támadnak, és OTP-s banki adatokat próbálnak kisajtolni a gyanútlan áldozatokból….

A kiberbűnözők nem alszanak, és mindig új módszert találnak ki arra, hogy pénzt, vagy adatokat csaljanak ki belőlünk. Fontosnak tartjuk, hogy hírt adjunk ezekről a csalásokkal, és figyelmeztessük olvasóinkat. Ezúttal az OTP-s e-maileknek nem szabad feltétlenül hinni, a vélhetően külföldi csalók ugyanis banki adatokat próbálnak lopni tőlünk, hogy aztán leszívják a számláról a pénzt.

Töröld, ha ilyen e-mailt kaptál.

Fontos, hogy az e-mail a bank színét tartalmazza csak, a logót nem -írja a PCFórum. A levélben arra kérik az áldozatokat, hogy aktiválják OTP MOBILE szolgáltatásunkat, mert ha nem, abból baj lesz. A szöveg persze elég bénának tűnik, de még így is sokan kattinthatnak a linkre. Ez a link azonban természetesen egy adathalász oldalra visz, ahol semmilyen adatot nem szabad megadni. Ez nem az OTP oldala, csak egy kamu oldal, ahol lenyúlják a banki adatainkat.

Természetesen a nyelvezetből és az e-mail formájából lehet következtetni arra, hogy valami nincs rendben, így aki gyanús OTP-s e-mailt kap, azonnal törölje azt és ne kattintson!

Ezt láttad már?

Az EU is beszáll a chipgyártásba – Jöhetnek az olcsó videokártyák?

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×