Úgy látszik, hogy a Riot Games nem tudja, mi tévő legyen az új enchanter top metával, így Janna kapta az első hotfix nerfet.

A League 12.2-es frissítésében a Riot elhozta Janna régóta várt átdolgozását. Az enchanterrel kapcsolatos változások a poke sebzésről egy agresszívabb pajzsozós játékstílusra helyezték át az erejét.

Az átdolgozás azonban a tervezettnél több erőt adott neki. Jelenleg 54% feletti nyerési arányt ér el a magas elo solo queue-ban, ami a legmagasabb az összes támogató bajnok közül.

Ez természetesen az új Enchanter smite top metának köszönhető.

A Riot egy hotfixet adott ki, hogy nerfelje az enchantert, és bár ez nem hivatott megoldani a Janna top lane problémát, minden bizonnyal tompítja őt a hagyományos támogatói szerep erejében is.

„Janna még a hotfix után is nagyon erős marad a Glacial és más rúnákkal, ezért csökkentjük a korai roam erejét és a fokozott gyógyítási és pajzs ablakát.”

Janna alap mozgási sebessége gyengül, 330-ról 325-re csökken. A W alapmozgási sebesség bónuszát minden szinten csökkentjük, az E pajzsa pedig 5 másodpercről 4 másodpercre csökken.

A Riot világossá tette, hogy a Janna hotifx nem a top lane stratégiáját hivatott kezelni, maximum egy picit visszafojtani és biztosította a játékosokat, hogy a fejlesztők dolgoznak egy külön megoldáson.

Bár még nem tudni, hogy a Riot mit fog tenni az enchanter top lane meta megváltoztatására, az biztos, hogy addig is súlyos problémát jelent a játékban.

Ha esetleg nem tudnád miről van szó…

Megállíthatatlan! – Smite Janna top közelít a 60%-os győzelmi arányhoz

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=productborítókép: Upcommer

×