Úgy látszik, hogy az új Smite Janna top mindenki lélegzetét elveszi, hiszen egyik sáv sincs biztonságban a különleges játékstílus miatt.

A League of Legends jelenlegi szezonja annak ellenére is bővelkedik ellentmondásokban, hogy még csak egy hónap telt el a szezon hivatalos kezdete óta. Az utóbbi időben bajnokok új hulláma érkezett, hogy sajátos módon felkavarja a top lane metát, bár Janna emelkedett ki a legnagyobb problémaként.

Jelenleg a Smite Janna top 59,26 %-os győzelmi arányt, 1.5 %-os pick ratet és 26.6 %-os ban-ratet mutat a high Elo-ban, ami magában foglalja a Master, Grandmaster és Challenger rankot, az U.GG szerint.

Janna használta ki a leghatékonyabban a „support Smite top” metát a nagy mozgássebessége miatt, valamint a kitjének közelmúltbeli módosításai miatt.

Az ötlet, hogy egy supportot topban Smite-al játszanak, abból áll, hogy teljes mértékben kihasználja az Objective Bounties-t, egy új mechanikát, amelyet a legutóbbi előszezonban vezettek be. Azzal, hogy teljesen figyelmen kívül hagyja a top sávot, miközben folyamatosan roamol és gankel. Ez a módszer szinte garantálja, hogy az objektív fejpénz halmozódik a csapatod számára, annak ellenére, hogy valójában nem vagy messze lemaradva a támogatói státuszod miatt. A Smite birtoklása azt is lehetővé teszi a játékosok számára, hogy ellopják az ellenséges campeket annak ellenére, hogy nem ők a junglerek, potenciálisan az ellenfél csapatának egyik legfontosabb részét hátráltatva.

Az ex profi is felszólal

A Dexerto egy nemrégiben adott interjújában a korábbi LCS top laner Lourlo hangsúlyozta, hogy ez a stratégia mennyire egészségtelen a játék számára, miközben azt is elismerte, hogy a top lane meta állapota az új Teleport változások után vezetett ehhez az elkerülhetetlen meta váltáshoz.

Más support bajnokok, akik teljes mértékben kihasználják ezt az új meta előnyeit, Lulu, Karma és Zilean, akik mindannyian felgyorsítják magukat, hogy elmeneküljenek az ellenség elől. Ez fontos része ennek a rendszernek. Különösen Janna uralta a SoloQ-t ebben az új szerepkörben, ami ehhez a majdnem 60 százalékos győzelmi arányhoz vezetett high Elo-ban. Ezek a bajnokok, mint supportok, képesek arra is, hogy tovább buffolják a carryket, így ez a kombináció bizonyos körülmények között szinte verhetetlen.

Bár a Smite enchantereket a top lane-ben még nem láttuk profi játékban, várható, hogy a következő hetekben vagy megversenyeztetik, vagy betiltják őket, mielőtt a stratégia elkerülhetetlenül nerfelésre kerül. Nem világos azonban, hogy a Riot Games hogyan tud foglalkozni ezzel a kérdéssel, mivel, ha kifejezetten az enchanterekre vagy az objektív fejpénzekre irányítja az erőfeszítéseit, az a játék más aspektusainak is árthat.

Te kipróbáltad már?

Új LoL skinek érkeznek: Shockblade, Brave Phoenix és Firelight Ekko

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=productborítókép: LoLProAnalysis

×