Megérkeztek az első mérések.

Az Intel 2021 novemberében jelentette meg az első asztali Alder Lake processzorokat, majd novemberben követték ezeket az alsó(bb) kategóriás egységek, illetve a hordozható készülékbe szánt processzorok. Nem mehetünk el amellett, hogy az utóbbi években a Ryzen processzorokkal felszerelt laptopok jobb választásnak bizonyultak Inteles társaiknál. A kék óriás rajongói azonban hosszú idő után fellélegezhetnek:

Újra az Intel került a trónra!

 

A Hardware Unboxed csatornáját a tech világában otthonosan mozgó felhasználóknak nem kell bemutatni. Ha alapos és kellően közérthető tesztekre vagyunk kíváncsiak, akkor kötelező elmenteni a YouTube csatornájuk URL-jét a böngészőnkben.

Az Intel az asztali processzorokhoz hasonlóan itt is kevert P (erős) és E (gyenge, de energiatakarékos) magokkal dolgozik, melyek még jobban kímélhetik az akkumulátort, ha nem futtatunk teljesítményigényes feladatot. A teszt középpontjába az Intel i7-12700H került, mely 6 erős és 8 energiatakarékos maggal van felvértezve, így összesen 20 szál áll a Windows rendelkezésére.

A tesztek során kiderült, hogy Cinebench pontszámban és több szintetikus benchmarkban nem csak a Ryzen, hanem az Apple M1 Pro processzornak is odapirít. Jól hangzik, ám ez sajnos kemény hátránnyal jár, hiszen míg az Apple processzora 43 wattal is megelégedett, addig az Intel bizony 147 wattot is elkért a mérések során. Ezt mindenképp érdemes számításba vennünk, ha fontos az akkumulátor idő. Játékok alatt sem igazán volt ellenfele, sem a Ryzen felhozatalból, sem az Intel korábbi szériáiból. Egyértelműen kijelenthetjük, hogy új királyt avathatunk a Gaming Laptop kategóriában.

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×