Pár kattintással és egy kis odafigyeléssel hamar a világ tudtára adhatjuk, hogy épp mivel játszunk.

A Sony és a Discord tavaly májusban bejelentette, hogy szorosabb együttműködésbe fognak 2022 elejétől. Ennek első állomását startoltatták el pár napja, ám nem lepődnénk meg, ha előbb-utóbb maga a kliens is megérkezne a játékkonzolokra, főleg hogy a Sony Interactive Entertainment egy kisebb összeggel be is fektetett a népszerű kommunikációs program mögött álló cégbe.

Mostantól könnyűszerrel összekapcsolhatjuk a PSN és Discord fiókunkat, hogy barátaink lássák mivel játszunk épp PS4 vagy PS5 konzolon.

Pár kattintás és vége

Ehhez először be kell jelentkeznünk a PC-s / Mac-es kliensbe, majd meg kell keresnünk a beállításokat. Itt a „Connections” menüpontra kell kattintanunk, majd kiválasztanunk a PSN ikont. Ekkor egy külső weboldal nyílik meg, ahol a PSN fiókunk adatait kell megadnunk. Ha mindent jól csináltunk, akkor valami hasonlót kell látnunk a Discord – Settings – Connections fül alatt:

Ezután érdemes felkeresnünk a PlayStation beállításaiban a Settings Users and Accounts > Privacy View and Customize Your Privacy Settings (PS5) vagy Settings > Account Management > Privacy Settings (PS4) menüpontot, itt pedig az Online Status-szal kapcsolatos beállítást Publicra rakni, ha Friends Only-ra vagy épp No One beállításon lenne valamiért. Ezt kénytelenek vagyunk meglépni, hiszen a Discord csak ekkor tudja lekérni az adatokat a PlayStation Network szerverekről, erre direkt felhívták a figyelmünket a hivatalos blogbejegyzésben is. Ha ezzel is megvagyunk, akkor pár percen belül már tökéletesen mutatnia kell a Discordnak az éppen aktuális aktivitásunkat:

Működik, ahogy az kell!

Jó szórakozást kívánunk!

Nagy a siker! – Ennyi PS5 konzolt adtak el a megjelenés óta

https://leet.hu/streamplify

×