Nevetségesen sok pénzt kér a SpaceX a Starlink műholdas internetének hamarosan induló új, prémium szolgáltatásáért.

Elon Musk bejelentette, hogy egy új csomag kerül a műholdas internet szolgáltatásának, a Starlink kínálatába, amely az eddigieknél jobb le- és feltöltési sebességet, illetve alacsonyabb késleltetést nyújt az előfizetőknek.

A Premiumra keresztelt – és nem meglepő módon – prémium szolgáltatásra befizetők Musk szerint 150-500 Mbps közötti letöltési és 20-40 Mbps feltöltési sebességre számíthatnak, körülbelül 20-40 ms késleltetés mellett. Ez mindenképpen előrelépés a jelenlegi alapcsomaghoz képest, ami az előbbi értékek mintegy felére képes. Igen ám, csakhogy az árszabásában kicsit talán túllőttek, ugyanis nem a kétszeresét, hanem annak az ötszörös árát kérik cserébe.

A Starlink Premiumért 500 dollárt, mintegy 156.000 forintot kell kiperkálni havonta, de előtte még meg kell venni a körülbelül 780.000 forintba kóstáló új vevőegységet is. 

Egyelőre nem tudni, hogy ez kinek éri meg úgy Isten igazán, hiszen a hagyományos földi szolgáltatók néhány ezer forintokért ennél jelentősen jobb kapcsolatot képesek nyújtani. A műholdas internet persze teljesen más tészta, viszont a Musk által kért borsos áron se így, se úgy nem éri meg, még ha a világ minden pontján, a legnehezebben elérhető helyeken is működőképes. De legalábbis nehezen elképzelhető.

A Starlink Premium elméletileg 2022 második felében lesz elérhető, de már előrendelhető a hivatalos oldalán.

Törvényellenes funkció miatt 54.000 Teslát hív vissza Musk

https://leet.hu/streamplify

×