Elég lesz egy csatlakozó a manapság előforduló három helyett.

Az elmúlt időszakban egyre több pletyka merült fel azzal kapcsolatban, hogy a következő generációs, új kártyák már egy friss, szabványosított PCIe tápcsatlakozóval érkezhetnek meg a boltok polcaiba. Az első ilyen VGA sokak szerint a 3090 Ti lehet majd, ám egyelőre erre sincsenek konkrét bizonyítékok. Az Nvidia az RTX 30 szériás Founders egységeken már egy 12 pines fejlesztéssel kísérletezett, ám akkor ez még nem volt szabványosítva.

Megérkezett az első tápok egyike, mely a PCIe Gen5 szabványt támogatja!

ASUS THOR táp

Az Asus pár hónappal ezelőtt leplezte le az új Thor tápját, melyet úgy hirdetett meg, hogy a legújabb szabványok segítségével látja gépünket energiával. Pár napja sikerült is letesztelnie az újdonságot a HardwareLuxx szerkesztőinek és hamar kiderült, hogy tökéletesen kompatibilis az Nvidia által használt „Molex MicroFit 3.0” csatlakozóval.

Hamar felmerülhet a kérdés, hogy hova tűnt útközben a maradék 4 pin, hiszen a tápon még 2×8-as kiosztást találhatunk. Emiatt sem kell aggódni, hiszen a 4 extra pint olyan információk átvitelére használja a tápunk, melyek a 600 wattos tápellátást biztosítják, nélkülük „csak” 450 wattal tud szolgálni az ASUS THOR. Szerencsére ez jelenleg bőven elég a gyári Nvidia kártyáknak, az újabb modelleken pedig már 16 pinnel találkozunk, ha megkövetelik a 600 wattot. Maximálisan 648 wattot tud majd  iztosítani egy-egy ilyen csatlakozón keresztül a táp, így sokáig elég lehet egy is belőle a csúcskártyákon a mostanában megszokott, régi típusú 3db 8 pin-es helyett. 

Újabb gyöngyszem a videókártya piacon? – A 4GB-os budget király is színre lépett

https://leet.hu/streamplify

×