Az iBeer alkalmazás fejlesztője sok év után először mesélt a program sikeréről, és arról, hogy mennyit hozott neki az ötlet a konyhára.

2008. július 10-én Steve Jobs bejelentette az App Store megnyitását. Másnap el is indult több mint 500 alkalmazással, amelyeket az iPhone úttörő technológiának prezentálására készítettek. Ám csak a legjobb minőségű és legkifinomultabb alkalmazás kerülhetett a csúcsra:

az iBeer – egy olyan alkalmazás, amivel úgy tehettünk, mintha sört innánk.

 

Az App Store debütálása előtti évben az Apple fejlesztőket keresett, hogy olyan szoftvereket hozzanak létre, amelyek bemutatják az iPhone képességeit. Az egyik ilyen fejlesztő a 37 éves bűvész, Steve Sheraton volt.

„Az Apple elkezdett fejlesztők után kutatni, és megkerestek, mert készítettem egy YouTube-videót, amiben a telefonnal úgy csináltam, mintha egy pohár sört innék” – emlékszik vissza Sheraton, aki a Mel magazinnak beszélt az akkori sikerről. „Azt akarták, hogy készítsek ebből egy alkalmazást, mert úgy gondolták, hogy ez elég jól bemutatja a telefont.”

„Az emberek könyörögtek, hogy tegyem fel ezt a „dolgot” a telefonjukra – még nem is volt szavuk az „alkalmazásra”.

Sheraton iBeernek nevezte el az appot, melyet később cége, a Hottrix fejlesztett alkalmazássá. Ára 2,99 dollár volt.

„A legelső napon az első helyre kerültünk [az App Store-ban], és körülbelül egy évig ott is maradtunk” – mondta. „Az iBeer nagy sikert aratott, mert lehetővé tette az emberek számára, hogy megmutassák barátaiknak, mire képes a telefon.” A New York Times, a Fortune és a Time az iBeert a kötelező iPhone-alkalmazások közé sorolta.

„A megszerzett pénz mennyisége túl sok volt. Fénykorunkban napi 10 000-20 000 dollárt kerestünk (ez kb. 3-6 millió forint naponta). Hirtelen más lett az életünk, de az ezzel járó nyilvánosság és stressz miatt egy lavina indult el, amely elpusztíthatja az embereket. Ha problémáid vannak az alkohollal, ezek a problémák csak súlyosbodnak.”

2010-re az iBeer eltűnt az App Store legtöbbet letöltött slágerlistáiról, és felváltották olyan appok, mint a Facebook, a Skype és a Fruit Ninja. Sheraton végül úgy döntött, hogy kilép, és lemondott az alkalmazás jogairól a Hottrix javára. Most egy spanyol farmon él, és bűvészeknek készít applikációkat.

Ezt láttad már?

Konzolbolt: “Jól gondoljátok meg most, ha PS5-öt akartok venni”

 

https://leet.hu/streamplify

×