A Riot Games bocsánatot kért, miután DMCA takedownt adott ki az „Arcane” szerzői jogai miatt, miután azt állította, hogy egy kis művész pólódizájnja az ő szellemi tulajdonuk.

A Riot League of Legends ihlette Netflix-sorozata, az Arcane sokak várakozásait felülmúlta. Az Arcane nem csak azoknak kedvezett, aki nem játszott még a népszerű MOBA-val, de néhány rajongó újra beleszeretett a játékba.

Hónapokkal a sorozat indulása után a Riot DMCA takedown adott ki egy kis művésznek, aki egy „Arcane Flames” képregényt készített, amelynek semmi köze az IP-jükhöz (szellemi alkotás), a League of Legendshez.

Január 28-án egy ukrán művész, KuttySark a Twitteren kért segítséget, miután pólótervére a Riot Games Inc. DMCA takedown értesítést adott ki.

„A Riot Games azt állította, hogy az eredeti művem az ő szellemi tulajdonuk” – írta a művész.

„Én csak egy lány vagyok Ukrajnából, és nincs szavam, ha egy olyan nagy cég, mint a Riot Games azt állítja, hogy a munkám az övék, még akkor is, ha minden tény bizonyítja, hogy tévednek”.

A művésznő azzal folytatta, hogy ellenkeresetet nyújtott be, de azt állítólag elutasították, mivel „A Riot Games követelése érvényes, mert ők a Riot Games”.

Szerencsére a League of Legends közössége összefogott, és kiállt a művésznő mellett. Végül elég fényt derítettek a helyzetre ahhoz, hogy megoldódjon az ügy.

Órákkal KuttySark kérése után a Riot Games válaszában megköszönte a közösségnek, és megjegyezte, hogy a törlési kérelem tévedésből érkezett.

A Riot elmagyarázta, hogy több csapat dolgozik az IP védelmén, és folytatják a vizsgálatot, hogy kiderítsék, mi történt.

Ahogy a közösség néhány tagja említette, sok vállalat használ mesterséges intelligenciát a tulajdonuknak megfelelő képek és kifejezések keresésére.

„A nagyvállalatok AI scraperrel keresik a szellemi tulajdonuknak megfelelő kulcsképeket/kifejezéseket” – mondta egy kommentelő, hozzátéve, hogy ha egy bizonyos százalékos egyezés meghalad egy bizonyos százalékot, DMCA-kérelmet küldenek.

A művész szerencséjére a Riot legalább elismerte, hogy a letiltási kérelem hiba volt.

A Riot rejtélyes weboldallal teaseli az új LoL supportot – Láttad már?!

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×