Egyre jobb hírek érkeznek az újdonságokkal kapcsolatban.

Az elmúlt napokban több tuninggal foglalkozó tartalomgyártó is megerősítette, hogy bizony a K jelölés nélküli 12. generációs Intel processzorokat is lehet valamilyen szinten húzni. Akkor úgy tűnt, hogy ez a Z690 chipsetes alaplapok kiváltsága lesz majd, melyekben nem igazán a középkategóriás i5 CPU-k szoktak ketyegni. Papíron jól hangzik a dolog, de a gyakorlatban nem sok felhasználót érintene.

Jó hír érkezett: úgy tűnik B660 chipseten is életképes lehet a tuning!

5 Ghz

Der8auer a múltkori felfedezése után megígérte, hogy körülnéz az olcsóbb alaplapok között is, hátha talál olyan példányokat melyek segítségével szintén kivitelezhető egy kis órajel emelés. Nem is kellett sokáig keresgélnie, hiszen a pár napja megrendelt ASUS ROG STRIX B660-I és ROG STRIX B660-F lapok is engedélyezik a BLCK érték megnövelését.

Elmondása alapján máshogy kellett megközelítenie a BLCK tuningot, teljesen eltérő helyen található az erre vonatkozó beállítás. Az Ai Overclock kikapcsolásával azonban azonnal felbukkant a BCLK Frequency opció, ahol pár kattintással emelhette is az alap 100-as értéket 115-re. Üröm az örömben, hogy egyelőre csak a DDR5-ös támogatással rendelkező lapok lettek letesztelve, de egyes pletykák szerint az egyik DDR4-es, olcsóbb Asus is képes lehet erre a fajta tuningra. Ha igaznak bizonyul a szóbeszéd, akkor tényleg igazi best-buy CPU vállhat az i5-12400-ból.

https://leet.hu/samsung/

×