A rossz teljesítményt nem ellensúlyozza az ár sem.

Az RX 6500 XT nyers erejéről már beszámoltunk, ám a legfontosabb tényező, az ár és az elérhetőség helyzete csak ma délutánra körvonalazódott teljesen. Lehet bármennyire rossz az a videókártya, ha a mai helyzetben kellemesnek számító árcédulával teszi azt. A gyártó által megadott 200$ (65000 HUF) MSRP ár mellett még lenyelné az ember a hiányosságait, de dupla összeget nem sokan fognak kifizetni érte.

Alig találni kártyát és a „maradékot” is rendesen felárazták a boltok!

RX 6500 XT ITX

A Techradar gárdája rengeteg online webáruházat végigböngészett az RX 6500 XT-re vadászva és sajnos eléggé szomorú eredményre jutottak. A legolcsóbb, elérhető példány az egy ventilátoros ITX kiszerelésű PowerColor RX 6500 XT volt 270 dolláért, de ezt csak az igazán mazochista hajlammal rendelkező felhasználóknak ajánlják. A többi amerikai boltban még rosszabb volt a helyzet, sok helyen online rendelés sem volt lehetséges, maximum 1-2 doboz árválkodott az áruházak polcain. Ilyen szempontból a MicroCenter lehetett a legjobb választás, hiszen itt már 230-240 dollárért is le lehet csapni egy-egy példányra.

Európában egy fokkal jobb volt a helyzet elérhetőség szempontjából. Az árakat megnézve már nem igazán, hiszen a legolcsóbb kártya is 225 font körül mozgott, ami már át is lépte a 300 (~93000 HUF) dolláros határt, de az egyik Asus TUF modellért 450 (140000 HUF) dollárnak megfelelő fontot is elkértek Angliában, ami már sokaknál kiverte a biztosítékot. A kártyák óráról órára fogynak, sajnos itt sem sikerült betartania az AMD-nek az ígéreteket, eléggé gyér raktárkészlettel vetették be magukat az első napon. Úgy tűnik minden szempontból sikerült hibáznia a kártyával kapcsolatban az AMD-nek, sokkal jobban megérheti használt videókártyák után vadásznunk, főleg ha nem rendelkezünk PCIe 4.0 alaplappal. 

Ha a kártya teljesítménye érdekel:

A világ első 6 nanométeres GPU-ja, de milyen áron? – Így teljesít tesztpadon az AMD RX 6500 XT

https://leet.hu/samsung/

×