Az Apple kiterjesztett valóság szemüvege a pletykák szerint simán kiválthatja majd akár az iPhone-t is, mivel minden olyan funkciót támogatni fog, amit a telefon is.

Az Apple – látva a jelenleg big tech részről dúló metaverzum körüli őrületet, biztos, ami biztos alapon jó előre leszögezte, hogy nekik eszük ágában sincs beszállni a valódi Mátrixért folyó versengésbe. A cupertinói vállalat köszöni szépen, elvan a saját kis világában, aminek amúgy részese lesz majd a régóta pletykaként létező AR-szemüvegük is.

Ha pedig hihetünk ezeknek a szivárogtatásoknak, akkor ezzel az eszközzel az Apple inkább az iPhone-ra, vagy szimplán csak a mobiltelefonokra adna egy másik, teljesen eltérő alternatívát. Ez pedig azt jelenti, hogy egy bitang erős eszközre érdemes számítani, amit minden más kütyütől függetlenül is lehet majd használni beszélgetésekre, internetezésre, játékra, és még ki tudja milyen kiterjedt valóságot használó funkciókra.

Mindez pedig nagyon jól hangzik, és bizonyára az is lesz, ha megjelenik, addig viszont úgy tűnik, hogy érdemes már most elkezdeni spórolni, ugyanis ahogyan sejthető, nem lesz egy olcsó mulatság. Legalábbis ezt állítja a Bloomberg többnyire jól értesült elemzője, Mark Gurman, aki szerint az Apple AR-szemcsije lesz a piac legeslegdrágábbika.

A belsős információk szerint az Apple 2000 dollár alatt semmiképp sem rakja boltokba a szemüvegét, vagyis 630.000 forint lehet az indulóár.

Ezért viszont egy 8K felbontásra képes kütyüt kapunk, amiben két M1 Próval egyenrangú processzor gondolkozik. A szemüveghez elvileg vényköteles lencséket is fognak árulni, és ultra-fejlett hangtechnológiával is fel lesz vértezve – ami a gyengénlátók számára is hasznos funkciókat tartogathat.

Gurman szerint az AR szemüveg speciális kiterjesztett valóság-alapú játékokat is támogatni fogja, illetve a mókás kommunikáció jegyében kap egy beépített VR-FaceTime-szerű élményt is. A szakember azt is tudni véli, hogy ‘Apple Vision, Apple Reality, Apple Sight/iSight, Apple Lens, Apple Googles’ neveket fontolgatják az almás főhadiszálláson.

Mindez persze egyelőre csak pletyka, mindenesetre egyre többen állítanak nagyon hasonlókat az Apple legújabb „forradalmi” kütyüjéről, melyen elméletileg már hét éve gőzerővel dolgoznak. Az már egy másik kérdés, hogy ennyi pénzért mennyien lesznek hajlandóak befizetni a jövőre, vagy választják helyette inkább valamelyik konkurencia olcsóbb eszközét.

via – AppleInsider

A Xiaomi vezetne minket a jövőbe! – Okosszemüveggel váltanák le a mobilokat

 

https://leet.hu/akcioeso/

×