A Microsoft Gaming és az Xbox 2022-t is egy nagyobbacska sokkolással kezdi, ugyanis bejelentették, hogy csillagászati áron bekebelezik az Activision Blizzardot.

Mikor az Xbox és a Microsoft Gaming atyaúristene, Phil Spencer azt mondta, hogy az Activision Blizzard körül kirobbant szexuális zaklatásos botrány és annak kezelése miatt felülvizsgálják a két vállalat közötti kapcsolatot, és megteszik a kellő lépéseket a normális játékipari kultúra javításáért, akkor álmunkban sem gondoltunk volna, hogy ez lesz a vége.

A Microsoft és Phil Spencer ugyanis a mai napon bejelentették, hogy megveszik a játékipar egyik legnagyobb óriását, az Activision Blizzardot.

Ez a vásárlás pedig minden bizonnyal játékipar történelmi pillanat, ugyanis soha, még csak megközelítőleg sem fizettek ennyit egy videojátékos vállalatért, mint amennyit most a Microsoft mozgósít. Az Activision Blizzard árát 68,7 milliárd dolláros árban határozták meg, ami azt jelenti, hogy az akvizíció teljes zárultáig (néhány hónap), csak ennél nagyobb összegért lehet belerondítani az üzletbe.

Jól sejtjük: ez szinte biztosan nem fog megtörténni, hiszen az eddigi rekordot egy friss megállapodással a Take Two jegyzi, mindösszesen 12,7 milliárd dollárral. A céges átvilágítás és a tranzakció zárultáig a két cég egymástól függetlenül fog működni, azután viszont az Activision és a Blizzard külön-külön és együtt egyenesen Phil Spencernek kell jelenteniük mindent.

Játékok, játékok, játékok: GAME PASS!

Igen, az Activision Blizzard a Bethesda után hivatalosan is csatlakozik a Micrososoft Gaminghez, ami egyben azt is jelenti, hogy a két (pontosabban három a Kinggel) stúdió összes játéka egyenes úton bekerül a Game Pass kínálatába. Hogy a játékokat pontosan mikor fogják elkezdeni a szolgáltatásba integrálni, azt még nem tudni, de a korábbi akvizíciót tekintve ez nagyjából 2-3 hónap múlva elkezdődhet.

Itt olyan óriási címekről van szó, mint a komplett Call of Duty-sorozat, a Diablo-sorozat, az Overwartch, a World of Warcraft – úgy pedig a Warcraft-széria, a Tony Hawk-sorozat és még nagyon-nagyon sokan mások.

És még egy igen: ez az is jelentheti, hogy az Activision Blizzard játékai akár exkluzív elsőbbséget élvezhetnek majd a Microsoft platformjain, vagyis PC-n és Xboxon. Ezt nagyjából úgy kell majd elképzelnünk, mint ami a Bethesdával is történt, vagyis esetenként felülvizsgálják majd a játékok megjelenését, melyek lehetnek időlegesen, vagy akár teljesen exkluzívak is. Ami biztos, hogy már a megjelenésük napján be fognak kerülni a Game Passba, amelynél így már szinte lehetetlen egy átfogóbb, nagyobb játékos szolgáltatást kiépíteni.

Csak viszonyításképp: a Bethesdáért nem is olyan régen 7,5 milliárd dollárt fizettek, a botrányokkal „akciósodott” Activision Blizzardért pedig 68,7 milliárdot. Ízlelgessük kicsit.

via – Xbox Wire

Hirtelen PS3-as játékok tűntek fel a PS Store-ban – Visszafele kompatibilitás, te vagy az?

 

https://leet.hu/akcioeso/

×