Akkor hamarosan jöhetnek is a San Andreas mezőségein játszódó FarmVille játékok, vagy fordítva: a nyílt világú FarmVille-ek.

Soha egyetlen piaci szereplő sem fizetett még egy másik játékipari szereplőért annyit, amennyiért a Take Two lecsapni készül a mobilos szegmens koronázott királyára, a Zyngára. A két vállalat ugyanis bejelentette, hogy egyesülnek, ami a Stauss Zelnick vezette T2-nek 12,7 milliárd dollárjába fog összesen kerülni.

Ez azt jelenti, hogy a FarmVille játékokat is jegyző vállalat több mint 4 milliárd dollárral ér többet a Bethesda óriásánál, amiért nem is olyan régen 8,1 milliárd dolcsit csengetett ki a Microsoft. Igaz, nem ez volt a játéktörténelem legdrágább akvizíciója, hanem a Tencen Supercellbe való beszállása, amiért 2016-ban 8,6 milliárd dollárt fizetett. Mindez azt jelenti, hogy a Take Two és a Zynga násza a videojátékok történetének messze legdrágább egybekelése.

A tranzakció zárultáig viszont még bárki meghiúsíthatja azt, ami akár 2023. első pénzügyi negyedévéig is elhúzódhat. Az üzletbe ennél több pénzért valószínűleg aligha fog bárki is benevezni, így szinte borítékolható a két profitorientált nagyvállalat együttes szintlépése.

A zsák a foltját!

A Zynga a mobilos piac kori és késői leuralója, amit az olyan játékainak köszönhet, mint a FarmVille-sorozat, illetve a Zynga Poker. A vállalat tulajdonképpen úttörője volt a mikrotranzakciós modellnek is, melyet később a nagyobb, AAA-s játékokat készítő kiadók is átvettek a konzolos és PC-s címeikkel. A vállalat ezzel a pénzügyi modellel egy időben szertelen bevételre tett szert, mígnem megváltozott a Facebook játékokhoz való viszonya.

A Take Two mindeközben egyre érdekeltebb lett a mikrotranzakciókban és a mobilos játékokban egyaránt, véletlenül pedig pont ezen a két területen van óriási tapasztalata a Zyngának. Azt ugyan nem tudni, hogy pontosan mik a tervei Strauss Zelnickéknek, mindenesetre láthatóan egyre nagyobb teret hasítanának ki maguknak mobil szegmensből. Ez pedig azt jelentheti, hogy a Take Two néhány arra kompatibilis IP-jából hamarosan mobilos port is készülhet a Zynga stílusában és modelljével.

Bárhogyan is, a két cég egyesülésével platformtól függetlenül az egyik legnagyobb és legdrágább videojáték-ipari vállalat jön létre, amely éves bevétele akár a Nintendoval is vetekedhet majd. Érdemes ugyanis tudni, hogy a Zynga 2021. Q2-ben több bevételt könyvelhetett el, mint a Capcom, a Ubisoft, a Konami és a WB. Games.

via – Newzoo, Zynga, Business Wire

Még hogy halott a PC: sosem játszottak még ennyien a Steamen, mint most

 

https://leet.hu/akcioeso/

×