Nem biztos, hogy Elon Musk pont így képzelte, amikor azt mondta, hogy a Tesla elfogadja a kriptovalutát.

A kriptovaluta-bányászok a PC-s játékosok után az elektromos autók iránt érdeklődők figyelmét irányíthatják magukra, ugyanis mint kiderült, némely Tesla, ha tökéletesen nem is, de alkalmas bizonyos bányászati funkciók ellátására. Legalábbis ezt állítja Siraj Raval, aki képes volt addig bütykölni a Model 3-asát, amíg meg nem keresett vele 800 dollárnyi, körülbelül 250.000 forintnyi Ethert.

Mindezt állítólag úgy, hogy a Tesla Model 3-mal látta el a csomagtartójába pakolt rigeket és az Apple Mac mini M1-es gépét, melyen futott egy ingyenes bányászati program. Vagyis az elektromos autó volt a fő áramforrás, ami azért lényeges, mert így sokkal olcsóbb a tevékenység, mint egy hagyományosabb áramforrással lenne, hiszen az akkumulátor töltési költsége körülbelül 30-60 dollár között mozog havonta.

Raval szerint a Teslával így egy hónapban 125-250.000 forintnyi ETH-t is meg lehet keresni.

Megijedni attól szerencsére nem nagyon kell, hogy a bányászok elkapkodják majd a Teslákat, hiszen egy közel sem gyorsan megtérülő módszerről van szó. Ugyan a havi energiaköltségek valóban alacsonyak, de a Tesla, a bányászatra alkalmas GPU-k – eszközök, illetve az Apple Mac mini ára még mindig jóval magasabb, mint amennyit összesen spórolnának az autó akkumulátorát használva. És még körülményes is, míg a várható profit nagyon alacsony.

Mindez viszont egy remek demonstráció, hogy tulajdonképpen egészen széles skálán mozog azon elektromos eszközök száma, amit kriptovaluta-bányászatra valamilyen formában be lehet fogni. Aki pedig kriptót szeretne autóval keresni, míg nem használja, annak érdemes vetni egy-két pillantást a Daymak 2023-ban kereskedelmi forgalomba szánt járgányára, ami az első olyan autó lehet, ami álló helyzetben a pénztárcát tankolja.

via  – CNBC, Futurism

A világ legnagyobb hacker-bandája megszűnt létezni – Elkapták a REvil összes tagját

 

https://leet.hu/akcioeso/

×