A ray tracingtől annyira megszépül a huszonéves Half Life első része, hogy azóta is tátva van a szánk.

Nem, ezúttal nem a Black Mesa-projektről van szó, hanem egy annál jelentősen eltérő próbálkozásról, ami inkább a remasterelése az 1998-as eredetinek, semmint a teljes újraalkotása. Legalábbis lesz majd egyszer, ha ténylegesen elkészül.

Eddig ugyanis csak egy hangulatos és jól kinéző ízelítőt láthattunk a Half Life első részét ray tracinggel felvértező munkából, ami egy korábbi próbálkozás továbbfejlesztett változata lesz. A jelenlegi felújítást végző modder, ‘Sultim’ munkájának elkészülte mellett szól, hogy már csinált ilyet, méghozzá egy sugárkövetéses csinosítást a szintén klasszikusnak nevezhető Serious Sam első részéhez.

A Valve kult-klasszikusának esetében ez azt jelenti, hogy hamarosan minden eddiginél szebb bevilágítással, valósághű fény-árnyék hatásokkal és tükröződésekkel, illetve számos más új effekttel kiegészülve játszhatjuk újra Gordon Freeman első kalandját. Hogy pontosan mikortól lesz elérhető a mod, azt még nem tudni, azt viszont igen, hogy még idén felkerül a Github oldalára.

Addig viszont gyönyörködjünk az alig egy perces előzetesben, amelyben nagyjából láthatjuk, milyen mértékű átalakulást képes hozni a ray tracing technológiája egy 20+ éves játékba.

 

Készítsd a bilit! – A Dying Light 2-vel több száz órán keresztül is játszhatunk

 

https://leet.hu/akcioeso/

×