Elképesztő dolog történt az idei FIFA 22-ben, amire egyelőre még nem született tényleges előremutató megoldás.

Képzeld el, hogy az összegyűjtött Coin-odnak, FIFA pontodnak, vagy az eladható játékosaidnak a következő belépéskor már a nyomát sem látod. Nos, ez történik jelen pillanatban a FIFA 22-ben, ugyanis óriási hackertámadások zajlanak jelenleg is, aminek az áldozatai azok a játékosok, trader-ek, akik azért igen sikeresek a játékban, illetve rengeteg pénzt beleöltek már eddig is.

Forrás: The Mirror

A The Mirror információi szerint olyan nagy nevek estek már áldozatául az aljas hacker megmozdulásnak, mint Jamie Bateson (azaz Bateson87), NickRTFM, Trymacs, TisiSchubecH és FUT FG, valamint a trader-ek közül FUT Donkey, JoaoSeleironarcoinsfc (Wael) és lNoahHDl. Persze ez a lista már most is durván nagy, de rajtuk kívül rengeteg játékost érintett ez a helyzet.

Az eddigi jelentések alapján az történhetett, hogy a hacker-ek megszerezték e játékosok játékoscímkéit vagy PSN-azonosítóit, majd felvették a kapcsolatot az EA Help-el, és tévesen azt állítják, hogy kizárták őket a fiókjukból.

Ami az EA Help-et illeti, a játékosoknak nem kell bejelentkezniük egy fiókba az élő csevegés megkezdéséhez, csupán egyszerűen a név és e-mail cím megadásával kérhetik élő csevegés indítását. így ez esetben az élő csevegés kezdetekor a hacker megadja a feltörni kívánt játékoscímkét vagy PSN-azonosítót, majd azt állítja, hogy módosítani szeretné a fiókhoz társított e-mail-címet. A Mirror Football-nak azt nyilatkozták, hogy az idő nagy részében az EA súgótanácsadói a megfelelő protokollt követik, és más biztonsági ellenőrzési lépéseken mennek keresztül annak ellenőrzésére, hogy a chaten résztvevő személy az, aki hozzáfér a fiókhoz, mielőtt beleegyeznek az e-mail címének módosításba.

A hacker-ek ritka esetekben képesek meggyőzni az EA Help tanácsadóit, hogy egyezzenek bele a fiókokhoz tartozó e-mail-címek módosításába, és még a fiókhoz társított aktuális e-mail címet is kiadják, pusztán egy gamertag vagy PSN azonosító megadásával, további ellenőrzés kérése nélkül. Számos képernyőkép is van már arról, hogy az emberek további biztonsági ellenőrzés és bejelentkezés nélkül sikeresen megváltoztatták e-mail címüket.

Ez az oka annak, hogy számos FIFA 22 játékos megosztja a közösségi médiában a beérkezett e-mailek képernyőképét, és ezek a beérkező levelek tele vannak az EA Help e-mailjeivel, amelyek arra kérik őket, hogy igazolják személyazonosságukat, mert amint a hacker-ek megkapják a játékosok játékoscímkéjét és PSN-azonosítóját, akit fel akarnak törni, a fenti módszerrel spam-et küldenek abban a reményben, hogy olyan EA Help tanácsadót kapnak, amely nem követi a megfelelő biztonsági protokollokat. Miután megtörtént, belépnek a fiókba, és megfoszthatják a FUT klubot a Coin-tól és a játékosoktól.

Ezen a ponton túl a hacker már érzékeny, személyes adatokat is láthat. Ezért még akkor is, ha a fiók eredeti tulajdonosa visszaszerzi az irányítást, a hacker már látta ezeket az információkat, és egy későbbi időpontban felhasználhatja a fiók újbóli feltörésére.

Forrás: Pixabay

Az EA valószínűleg nagy horderejű streamer-ekkel fog együttműködni fiókjaik helyreállítása érdekében, de a közösségi médiát elárasztják a FIFA 22 játékosai, akiknek nem volt szerencséjük a hivatalos csatornákon keresztül visszaállítani fiókjukat, beleértve a FUT Donkey-t és számos más játékost. Utóbbi például a következőt posztolta a támadást követően Twitter-en:

Srácok, feltörték a fiókomat, végre az emberek nem hibáztatnak engem a hack-elésekért xD Jogi lépéseket tervezek, a fiókomat egy véletlenszerű személynek adták át az élő chat-en keresztül, ami egyértelműen megsérti az adatvédelmi törvényeket. Jó móka volt, találkozunk a 23-ban <3

Szerintetek lesz erre bármilyen megoldás? Van olyan esetleg, aki érintett az ügyben?

Forrás: The Mirror

Kiemelt kép: British GQ

Ezt olvastad már?

Bréking! – Kiszivárgott az idei Team of the Year megjelenési dátuma!

×