Azt rebesgetik, hogy az iPhone 15 drágábbik verziójával nem lesz már olyan, hogy távolság, ha fotózásról van szó.

Ugyan még csak alig jelentek meg az iPhone 13-as modellek, a 14-esek pedig még a kanyarban sem nagyon vannak, de máris érkeznek a pletykák a kettővel későbbi, számozásban iPhone 15-ös készülékekről. A legújabb szóbeszéd szerint pedig kifejezetten nagy dobásra készülhet az Apple kamera fronton, már ami a drágábbik modelleket illeti.

Egészen konkrétan arról van szó, hogy az iPhone 15 Pro periszkópos kamerát kaphat, ami az összes eddigi almás telefonnál nagyobb zoomot tenne lehetővé. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy az iPhone 13 Pro 3x-os optikai zommjával ellentétben a 15 Pro akár 10x-es optikai zoomra is képes lehet.

Ezt az infót két egymástól független forrás állítja, az egyik a MacRumors-on keresztül, Jeff Pu, illetve a dél-koreai The Elec megbízható elemzője, Ming-Chi Kuo. A szakemberek azt viszont nem tudják, hogy pontosan mely 15-ös modellekbe kerülhet az újdonság (Pro, Pro Max, vagy mindkettő), de nagyon valószínű, hogy az Apple ezt csak a prémium készülékeibe szándékozik berakni.

Ez pedig nem mellesleg időszerű is volna, hiszen sokaknak bármennyire is fölöslegesnek tűnhet a tízszeres optikai zoom, ilyen téren igen nagy lemaradásban van a Samsunghoz képest, aminek a Galaxy S21 Ultra mobilja már rendelkezik hasonló funkcióval. Mindemellett pedig egy újabb mutató is lehet a Pro modellek mellett, hiszen a 10 mindig több mint a 3.

via – TechRadar

Hamarosan teljesen kikerülhet a Sim-kártya az iPhone-okból

 

https://leet.hu/akcioeso/

×