Az EA az Icon lapok behozatalával igyekezett tisztelegni a még élő, vagy már nem élő legendák előtt. Sajnos úgy látszik, hogy a tisztelet nem egyenlő a használhatósággal.

Az évek során kialakultak a játékosok körében azok a favorit Icon nevek, akiket kvázi mindenki ki akar nyitni legalább egyszer a „pályaFUTása” során. Ezen játékosok listája elég szűk. Az EA évről-évre azon van, hogy minél szélesebb skálán kínálja a megszerezhető legendás játékosokat a felhasználók számára.

FIFA 22 Icons – Forrás: EarlyGame

Elképesztő méretűre duzzadt az az adatbázis, amivel már jelenleg dolgoznak a készítők: ősszesen 105 legendás játékos lapjainak több verziója van már jelen a játékban (Base, Mid, Prime), a legvégső Moments változatot még nem is beleszámítva. Nyilván az nem biztos, hogy jó út lenne, ha kiegyenlítettebbé tennék a készítők a különböző lapok értékeit, viszont azt a tényt nem lehet megmásítani, hogy a fent említett 105 nevet nem hiába övezi a futball társadalomban óriási tisztelet.

Nagy probléma sajnos jelenleg a FIFA-ban az, hogy ezeknek a játékoslapoknak csak a töredéke rendelkezik használható értékekkel. Mostanra eljutott odáig a játék, hogy ha valaki egy Icon-t nyit és nem éppen a Top 5 név egyike az, akkor akár már a játék mostani szakaszában is instant Quick Sell lesz a sorsa, mert „ezt a sz*rt nem lehet használni semmire”.

Forrás: NitoTNB

A következő poszt Reddit-ről származik, ebben pontosan erről van szó. Teljesen jogos a „felháborodás”, hiszen akármennyire is tartunk nagynak egy Icon-t, sok esetben nem jók az értékei és használhatatlan a játékosok számára In Game. Az adott kor legnagyobb játékosaival, vagy azok emlékével ezt nem lehet megtenni.

Why are EA disrespecting legends? from FIFA

„Miért tiszteletlen az EA a Legendákkal?Megcsináltam a Mid Icon Upgrade-t, és megkaptam Van Basten-t. Ez a fickó a valaha volt egyik legnagyobb csatár, az EA azonban teljesen használhatatlanná teszi a játékban. Mégis mi értelme van ezeknek a használhatatlan Icon-oknak? Nem jobb, ha egyáltalán nem vesznek részt a játékban? Úgy értem, vannak YouTube-felhasználók és kommentelők, akik egy videojáték miatt teljesen lehúzzák ezeket a legendákat. Néhányan közülük már nem is élnek, és ez kezd egyre tiszteletlenebbé válni.”

Ti mit gondoltok? Szerintetek is több tiszteletet érdemelnének?

 

Kiemelt kép: EarlyGame

 

Ezt olvastad már?

Hol a kreativitás, gyerekek? – Mindenki a meta szerint akar játszani

 

 

 

×