Évről-évre változnak a FIFA-ban a különböző stratégiák, mindenki a legjobb csapat létrehozására törekszik, a legütősebb játékosok megvásárlásával. Sajnos ez egyre jobban a kreativitás rovására megy.

Az idei évben is már kirajzolódtak azok a stratégiák, hogy kiket szükséges megvásárolni, hogy minél nagyobb esély legyen a győzelmekre. Sajnos emiatt évről-évre egyre észrevehetőbb az a jelenség, ami miatt sokan elunják a játékot, ez pedig az ún. „tucatosodás”. Az online módban játszók jelentős százaléka a következőt látja az ellenfél csapatában:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ChuBoi | FIFA 22 (@chuboi) által megosztott bejegyzés

Persze, mindenki a saját helyzetét akarja könnyebbé, jobbá tenni egy-egy meta-lap beillesztésével a csapatába, viszont ezzel meg a kreativitás és a sokszínűség válik kihalófélben lévő fogalommá a játékban. A különböző fórumokon egyre többen adnak hangot ezen dolgok hiányának, nyilván találkoznak itt is érvek és ellenérvek, azzal kapcsolatban is, hogy miért „tucatosodik” egyre több játékos, illetve, hogy mivel lehetne visszahozni a játékbeli kreativitást.

Is there a reason why everyone uses the exact same players? from FIFA

Van valami oka annak, hogy miért használja mindenki pontosan ugyanazokat a játékosokat?

 

A 30 liga és 700 klub közül, illetve az összesen 17 000 profi játékossal a teljes játék kínálatából valami nyilvánvalóan hiányzik, ha mindenki nagyjából ugyanazt a 4-5 játékost használja, pontosan ugyanúgy. Értem én, hogy „meta”, de az eredetiség és az egyéniség egyáltalán számít manapság? Vagy mindannyian esztelen drónok, akik alig középszerű csomagokat kergetünk minden héten, abban a reményben, hogy megszerezzük azt az illusztris és titokzatos R9-et. Valószínűleg közel ezer, vagy több meccset játszottam ezidáig, de minden csapat többé-kevésbé egyforma. Ez baromi unalmas. Szórakozzunk már jól, az isten szerelmére! Mintha besétálnék a The Bellagio-ba, és azt látnám, hogy mindenki zombi klónként ül ott, és a végtelenségig püföli a nyerőautomata gombját, abban a reményben, hogy nagyot nyerhet.

Közben egyébként az is elképzelhető, hogy sokakat ez tesz boldoggá, hogy áthatolhatatlan a csapatának védelme, vagy ütőképes támadósora van minden helyzetben, de valahol -véleményünk szerint- itt kezdődhet az, hogy egyre többen fogják megunni, vagy a folyamatos sikert, vagy pedig azt, hogy ezek ellen nem igazán lehet mit tenni. Előbbit is egy idő után meg lehet unni, bizony, hiszen eltűnik az izgalom-faktor a mindennapokból, nincs benne valami olyan tényező, ami pedig a legfontosabb lenne egy játékban: hogy élvezd.

Ti mit gondoltok? Hogyan lehetne újra élvezhetővé tenni a játékot? Visszafordítható a folyamat?

Kiemelt kép: www.fifa.ngl.one

Ezt olvastad már?

Nyakunkon a legjobban várt esemény – Íme néhány potenciális TOTY-esélyes

×