Történelmi rekordot döntött az Apple, aminél mától nincsen értékesebb amerikai vállalkozás.

Az Apple az újabb esztendőt nemcsak pezsgő, hanem egy jókora árfolyam durrantással kezdte meg, aminek köszönhetően saját, illetve amerikai rekordot is döntött. Az almás vállalat lett ugyanis az első cég, amely értéke elérte a 3000 milliárd, vagyis a 3 billió dollárt,

ami azt jelenti, hogy az Apple még akkor is többet érne, ha összeadnánk a Bitcoin, a Disney, a Netflix, az NVIDIA, az Intel és az AMD piaci értékét. 

Ez már csak azért is hihetetlen eredmény, mert a TechSpot szerint 2018-ban a Tim Cook által vezetett tech-óriás még „csak” 1 billió dolláros piaci értékkel bírt, amit két év alatt tornázott fel 2 billióra. A koronavírus-járvány időszaka alatt jelentősen felgyorsult a folyamat: az újabb 1 billiós növekedéshez már csak 16 hónapra volt szükség, amivel simán beelőzte a 2,5 billió dollárra saccolt Microsoftot, az 1,74 billió dolláros piaci tőkeértékkel rendelkező Amazont, illetve az 1,2 billió dolláron álló Teslát.

Azt ugyan még nem tudni, hogy ezt az ütemet képes lesz-e tartani a cupertinói cégóriás, mindenesetre a pletykák szerint 2022-ben bőven készülnek olyan termékekkel, melyekkel minimum tartani tudja történelmi rekordját. Az egyik ilyen egy meglepően erősnek ígérkező AR-szemüveg, míg a mobilos részleg elvileg már készül az új iPhone SE és a SIM-foglalat nélküli modellt kapó iPhone 14 készülékekkel.

1,4 milliárd androidos térhet át iPhone-ra egy elemzés szerint

 

https://leet.hu/akcioeso/

×