Egyre több forrás állítja, hogy az Apple hamarosan piacra dobja az újabb megfizethető áron kínált iPhone modellt, a harmadik generációs SE-t.

A 2016-ban bemutatott iPhone SE több szempontból is fontos volt az Apple számára. A megjelenésével például megtörte a szigorú „egy év, egy sorozat” szabályt, és egy éven belül két sorozatot is bemutattak, méghozzá az egyiket nem is a szokásos őszi időpontban, hanem már szeptember előtt. A legfontosabb viszont, hogy hivatalosan ez a modell hivatott képviselni a cupertinói vállalatot a megfizethető készülékek piacán.

A viszonylagos siker ellenére azonban elég sokat kellett várni a frissítésig, és csak 2020-ban rukkoltak elő a második generációs iPhone SE telefonnal. A készülék a koronavírus-járvány és a fellépő chiphiány ellenére is hatalmas siker lett, amire válaszul egyre több forrás állt elő azzal, hogy a harmadik SE-re már nem kell éveket várni.

A hét elején a TrendForce kutatócég közzétette az éppen aktuális piaci jelentését, ahol különböző gyártási adatok és statisztikák mellett egészen érdekes sorokra bukkant a BGR. A jelentésben azt írják, hogy az Apple marad a korábbi terveinél, és 2022 első negyedévében – vagyis márciusig bezárólag – a boltokba fogja küldeni a legújabb, harmadik generációs iPhone SE mobilt.

Mindez pedig egybe vág a Nikkei Asia nyáron publikált információival, amely már az új készülék specifikációit is tudni vélte. Ezek alapján az iPhone SE 3 ugyanazzal az A15 Bionic chippel lesz felszerelve, ami az iPhone 13-ban is található, míg a Qualcomm X60-nak köszönhetően 5G-képes is lesz. Néhány más paramétert leszámítva azonban minden más a régi marad, vagyis 4,7 hüvelykes – notch nélküli – LCD-kijelzője lesz és a dizájnjában sem fog eltérni a korábbiaktól.

Mindezt azonban hivatalos megerősítés hiányában érdemes erős fenntartásokkal kezelni. Korábban például Ross Young kijelzőelemző is jósolt egyet az SE témában, aki azt mondta, hogy az új olcsó modell 2023-ban jelenik meg 5,7-6,1 hüvelykes kijelzővel, ami notch helyett lyukas szelfikamerát kap. Bárhogyan is legyen, abban elég nagy az egyetértés, hogy az Apple nem vár már 4 évet az SE 3-mal.

Óriási változás: Mostantól a felhasználók maguk javíthatják az iPhone-jukat

 

https://leet.hu/samsung/

×