Rengeteg különböző technológia ötvözete adja egy játék világát, de most a Motion Capture és a színészek munkájának világába tekintünk be.

A Motion Capture röviden tömören a valós mozgások rögzítése és annak 3D-s animációvá alakítása. Bár ezt a technikát már több mint 20 éve használják a film-, animációs- és később a játékiparban, mostanra fellendült a rendszeres használata.

Az elmúlt években sokkal könnyebbé vált az ilyen animációk rögzítése az otthonunkban, például a Kinect megjelenésével, ami mostanra már a feledésbe merült. De ma akár a saját okostelefonunk is ilyen technológiát alkalmaz. Mint például az Instagram és a Snapchat szűrői. Bár ezek is érdekes technikák, az ilyen animációk általában nem a legjobb minőségűek. A jó minőségű motion capture animációkat a legjobb egy professzionális stúdióban rögzíteni.

Ezért összegyűjtöttünk nektek pár pillanatot híres játékokból, ahol ezt a technológiát szívesen használták.

Detroit: Become Human

Itt látható a rengeteg kis pont az arcon, ami az arckifejezést rögzíti, ezzel igazi életet adva a karaktereknek.

De betekinthettek a kulisszák mögé ezzel a videóval. Itt elmesélik, hogy hány napba telt felvenni a különböző animációkat és a különböző nehézségeket is.

The Last of Us és The Last of Us 2

Ezen a képen egyszerre látható a színészek és az animáció is, ami természetesen még rengeteg finomításon megy keresztül.

Itt pedig egy GIF-en keresztül láthatjuk, ahogy a Motion Capture animáció lesz.

A Last of Us 2 Motion Capture forgatásához még kutyákat és lovakat is használtak.

Motion Capture doggok

Beyond: Two Souls

A Beyond: Two Souls egy interaktív dráma akció-kalandjáték ami még az akkori PlayStation 3 konzolra készült. A játék két főszereplőjének szinkronhangját Elliot Page és Willem Dafoe kölcsönözte.

 

FIFA

Érdekes itt látni egy sport játékot, pedig teljesen észszerű a Motion Capture segít, hogy az emberi mozgás természetes és „folyékony” legyen.

God of War

Ha belenéztek a videóba, látszik is, ahogy a színészek nagyon jól érezték magukat a Motion Capture forgatása közben. Ahogy látható 6:25-nél egy szórakoztató játéknak tűnik, de utána látszik, hogy azt a „hülyéskedést” végül sikerült egy jelenetté alakítani. Még egy érdekesség, amikor a két színésznek egymástól messzebb kell ugyanazt a koreográfiát alkalmaznia, a méretkülönbség miatt.

 

Call of Duty: Modern Warfare (2019)

Itt még azt is láthattuk, ahogy egy „új” John Price-t kaptunk egy meghallgatás során, aki tökéletesen eljátszotta a karakterét.

 

A kommentek is csak róla szóltak, hogy ez a szerep neki született, mint Robert Downey Jr. és Iron Man. Nem mellesleg a színész már fiatalabb korában játszott a Call of Duty 4-gyel, ahol természetesen a kedvenc karaktere Price lett.

Nagyon jó érzés megnézni ezeket a képeket és videókat, mert így még élethűbbnek tűnnek a karakterek.

 

https://leet.hu/samsung/

×