Kiderülhetett a God of War: Ragnarök tervezett megjelenési dátuma, ami ha nem is feltétlenül pontos, de nagyjából belövi, hogy mikorra lesz várható.

A God of War: Ragnarök nemcsak az első tíz, hanem azon szűk öt játék között van, amelyek óriási várakozások közepette jelennek majd meg 2022-ben. Kratos és Atreus történetének folytatásáról – és egyben északi lezárásáról – viszont nem sokat tudtunk meg a hosszabb előzetes bemutatkozása óta, legalábbis olyat nem, amit eddig ne sejthettünk volna.

Ennek a koronavírus-járvány okozta fejlesztési nehézségek lehetnek az okai, ami miatt sem a fejlesztők, sem pedig a Sony nem mernek érdemben konkrétumokkal szolgálni. Ez alatt nyilván a megjelenési dátumra gondolok, amit 2022-re fordulva sem tudunk még. Bár abból kiindulva, hogy az évben összesen két nagyobb exkluzívval számolnak kikövetkeztethető, hogy a Horizon 2 februári debütálása miatt a Ragnarök sanszosan az év második felében érkezhet majd.

Nagyjából ezt a tézist erősítette meg a PlayStation Game Size, ami a hivatalos PlayStation listázásokat figyeli és számol be róluk. A PGS így szúrta ki, hogy a Sony a háttérben frissítette a Ragnarök adatait, amelyben már egy konkrét megjelenési dátum is szerepel, igaz, ez még simán lehet akár egy placeholder is.

Ez alapján pedig a God of War: Ragnarök 2022. szeptember 30-án jelenhet meg PS4 és PS5 konzolokra.

Ezt az infót azonban nem érdemes kőbe vésettnek venni, hiszen könnyen lehet, hogy csak egy amolyan belsős tervezett „kb-ra bemondott” dátum, amit a fejlesztés állapotától függően akár el is tolhatnak, vagy előrébb is hozhatnak.

Az azonban egészen valószínű, hogy a Sony okosan felosztja az évet, és az egyik óriás exkluzív játékának megjelenése után bőven fog majd hagyni időt arra, hogy felkészüljünk az északi saga brutális zárultára. Hivatalos bejelentésig azonban nem ajánlott féllábon állni, amit véleményem szerint valamikor egy tavaszi napon megtartott State of Play-en fognak megejteni.

A legjobban várt FPS játékok 2022-ben – Lövöldözős játékok, amikre érdemes figyelni

 

×