A lövöldözős játékok szerelmesei figyelem! Íme 2022 legjobban várt FPS-játékai, a lehetséges megjelenési dátumokkal együtt.

Most, hogy 2021 a végéhez közeledik, nézzük is meg, hogy milyen lesz a felhozatal a 2022-ben. A 2021-es év összességében nagyszerű volt a játékok szempontjából, hiszen az FPS műfajban olyan játékok emelkedtek ki igazán, mint a Warzone és a Halo Infinite.

Mindezek után a játékosok mindig keresik a következő nagy játékot vagy a népszerű franchise-ok következő részét, hogy jól kilövöldözzék magukat.

Aki kíváncsi az új évben érkező legizgalmasabb lövöldözős játékokra, annak itt vannak a 2022-ben érkező legjobban várt FPS-játékai.

1. Wonderlands

A Destinyhez hasonló lövöldözős és lootolós FPS-játékok rajongói számára a Wonderlands pontosan az lehet, amit 2022-ben keresnek. A Borderlands sorozat alkotóitól, a Gearbox Software-től a Wonderlands egy spin-off játék, amelyet a Borderlands 2 egyik DLC-je, a Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep ihletett.

 

A Tiny Tina’s Wonderlands 2022. március 25-én érkezik PC-re, Xbox One és Series S/X, valamint PlayStation 4 és 5 konzolokra.

2. Modern Warfare II (CoD 2022)

A Modern Warfare (2019) abszolút siker volt a Call of Duty franchise számára. Amellett, hogy bevezette minden idők egyik legnépszerűbb battle royale-ját, a Warzone-t, folytatta azt a sorozatot, amelyhez sokaknak kedves emlékei fűződnek, ha Call of Duty játékokról van szó.

A sikert követően úgy tűnik, hogy a 2022-es CoD megjelenés a Modern Warfare (2019) folytatása lesz, amely valószínűleg egy klasszikus CoD kampányt hoz majd, és egy hasonló többjátékos módot is, mint az első játék nyújtott.

A megjelenés 2022 végére várható.

3. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

A S.T.A.L.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl egy egyjátékos FPS túlélő horrorjáték. Ez a negyedik a sorozatban, és azok számára, akik nem ismerik a franchise-t, a S.T.A.L.L.K.E.R. játékok mindig is igyekeztek lenyűgözni a játékosokat.

Ha a grafika az, amit egy játékban keresel, a S.T.A.L.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl az Unreal Engine 5-ön fog futni. Ezzel a nagy teljesítményű motorral egy valósághű, de kísérteties, posztapokaliptikus világban merülhetsz el, amely a csernobili atomrobbanás köré épül.

 

Ha rajongsz a Metro franchise-ért, mindenképpen nézz rá a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobylra, amely 2022. április 28-án jelenik meg PC-re, Xbox Series X/S-re.

4. Dying Light 2

A Dying Light 2: Stay Human egy újabb FPS túlélő horrorjáték, amely közvetlenül az első játék után játszódik. A Dying Lightot hihetetlenül jól fogadta a gamer közösség, amikor 2015-ben megjelent, a második játékot pedig nagyon várják.

 

Most végre gameplay-t láthattunk és több hírt is kaptunk a Dying Light 2-ről, ami egy újabb nagyszerű történet és játékélményt ígér. Az első játék eseményei után körülbelül 20 évvel a játékosok a főszereplő Aiden Caldwellt követik majd, aki a zombiapokalipszis és a széthullott társadalom közepette küzd a túlélésért.

A lövöldözés, közelharc és parkour keverékével a Dying Light 2 mindenképp egy olyan kaland lesz, amire érdemes lesz odafigyelni, különösen, ha nem csak egy FPS játékra vágysz.

A zombis játékokat és filmeket kedvelő játékosok mindenképpen figyeljék a Dying Light 2-t, amely 2022. február 4-én jelenik meg PC-re, PlayStationre, Nintendo Switchre és Xboxra.

5. Raindbow Six Extraction

A Rainbow Six Siege által oly sikeresnek bizonyult motor felhasználásával az Extraction egy kooperatívabb alapú, PVE többjátékos játékba repít minek, amelyben a játékosok együtt dolgoznak az Archaeans nevű idegenek/paraziták ellen.

 

Ha szereted a Rainbow Six Siege-t, és valami másra vágysz, mint egy kompetitív FPS multiplayer élményre, az Extraction lehet, hogy pont neked való.

Azok a játékosok, akik szeretik az olyan játékokat, mint a Back 4 Blood, a Left 4 Dead és a World War Z, ragadjanak össze néhány barátot, és 2022. január 20-án minden platformon vágjanak bele az idegenek hordáinak likvidálásába.

6. Atomic Heart

Az Atomic Heart egy singleplayer FPS akció-szerepjátékos cím a Mundfish fejlesztőitől. A játék egy alternatív valóságban játszódik a Szovjetunióban az 1950-es években. Ebben a valóságban a technológia sokkal gyorsabban fejlődött, mint a miénkben, és olyan dolgokat találtak fel, mint a robotok és a hologramok.

Te egy P-3 nevű KGB-ügynökként játszol, és egy olyan gyártóüzem után kell nyomoznod, ahol gépekkel kísérleteztek. Az üzemben lévő gépek elszabadultak, és hamarosan rájössz, hogy milyen furcsa kísérletek zajlottak.

 

Az Atomic Heart egy új egyjátékos kalandra vágyó játékosok számára a lebilincselő történettel és az FPS-központú harcokkal megragadhat. A játék 2022-ben érkezik PC-re, PlayStationre és Xboxra.

7. Redfall

A Redfall az Arkane és a Bethesda által fejlesztett akció-kaland FPS játék, amelyet online kooperatívan vagy egyjátékos módban is játszhatunk. A játék lényege, hogy a játékosok vámpírok és más ellenségek ellen küzdenek a túlélésért a Massachusetts állambeli Redfall városában.

A Redfallban négy egyedi karakter közül választhatunk majd, amelyek mindegyike más-más játéklehetőséget kínál. A fegyverek használata mellett az ellenséggel való leszámolásra úgy tűnik, hogy a mágiára és a fejlett technológiára is nagy hangsúlyt fektetnek. Az is valószínű, hogy később több karakter is érkezik majd.

Egy kis szivárgás:

 

Azok számára, akik szeretik a Left 4 Deadhez és a Back 4 Bloodhoz hasonló FPS túlélőjátékokat, ez is egy olyan játék lehet, amit 2022 nyarán Xbox konzolokra és PC-re megjelenő változatban élvezhetsz barátaiddal együtt.

8. Isonzo

Ha jobban szereted az online FPS-játékokat, mint az egyjátékos kalandjátékokat, az Isonzo egy realisztikus I. világháborús élményt kínál.

Az Isonzo az első világháború alatti olasz front hegyvidékén játszódik, és egy autentikus taktikai FPS játék, lenyűgöző grafikával. A fegyverektől kezdve a pályákon át a zenéig az Isonzo arra törekszik, hogy egy realisztikus I. világháborús élményt nyújtson.

 

Mint sok más többjátékos FPS-játékban, az Isonzóban is számos játékmódot várunk, amelyekben a játékosok megküzdhetnek egymással. A Steamen található leírás szerint az egyik mód, amelyről tudunk, a történelmi Offensive mód, amely „az alpesi hadviselés taktikai kihívásaira összpontosít”.

Ha szereted az első vagy második világháborús FPS-játékokat, az Isonzóra mindenképpen érdemes lesz odafigyelned, mivel állítólag 2022 elején jelenik meg PC-re, PlayStation és Xbox konzolokra.

9. Crossfire X

A Crossfire X egy újabb FPS játék, amely 2022-ben jelenik meg, viszont kizárólag Xbox konzolokra. A többjátékos mód ingyenes lesz, de a játékban lesz egy egyjátékos mód is, amiért fizetni kell.

A többjátékos és az egyjátékos lehetőség is remek, a játékmenet pedig biztosan izgatni fogja a Counter-Strike-sorozat rajongóit. Két szembenálló csapat száll majd szemtől szemben versenybe a különböző játékmódokban.

 

A játékban modern fegyverek lesznek, így azok számára, akik valami másra vágynak, mint a Call of Duty vagy a Battlefield, ez egy remek alternatíva lehet 2022-ben. A játék csak Xbox konzolokra jelenik meg február 10-én.

10. ExoMecha

Végül pedig az ExoMecha, egy ingyenesen játszható többjátékos FPS játék, amely sci-fi környezetben, futurisztikus játékmenettel.

 

Az ExoMecha során a játékosok egy exobolygón fognak harcolni különböző csapat alapú játékmódokban, köztük egy battle royale-ban. Az egyedi képességekkel, fegyverekkel és kütyükkel rendelkező mechák segítségével az ExoMecha egy friss és izgalmas változatát kínálja az FPS műfajának 2022-ben. A játékosok az exobolygó erőforrásainak megszerzéséért harcolnak majd, és ahogy a csapatok nyernek vagy veszítenek, úgy változik a térkép.

A Halo, a Crisis és a Titanfall rajongói számára az ExoMecha mindenképpen egy olyan játék, amelyre érdemes lesz odafigyelni, hiszen 2022 augusztusában jelenik meg PC-re és Xbox konzolokra.

Neked melyik tetszik a legjobban?

Felismered az összeset? – 6 ikonikus dallam és hang a gaming világából

 

https://leet.hu/samsung/forrás: CharlieIntel

×