Az egyik első profi komoly pénzdíjazásos Halo Infinite versenyen páran fejlesztői gépeken játszanak, mert a Microsoft nem tudott elég Series X konzolt biztosítani.

Néhányan talán a saját roppant szerencsés helyzetéből kiindulva azt hihetik, hogy nincs is itt semmilyen chiphiány, hiszen ha ők egy-két hét, maximum egy hónap alatt megkapták a megrendelt újgenerációs konzolt, akkor bizonyára az egész világon ez lehet a helyzet.

Nos, nagyon nem. Ugyan tényleg akadnak olyanok, akik szerencsésen az átlagnál hamarabb kapták kézhez a PS5-Xbox Series X valamelyikét – erre pedig nyilván a kereskedelmi láncok is törekednek, de a jellemző mégis inkább a több hetes, de nem ritkán hónapos várakozási idő. Ezt pedig nem is lehetne jobban bizonyítani annál, minthogy még a Microsoft saját szervezésű eseményére sem tudtak elég Series X konzolt vinni, mint amennyire szükség lett volna.

Az ok pedig pofonegyszerű: nincs elég Xbox. 

A napokban kerül megrendezésre a Halo Infinite egyik első esport versenye, a Halo Championship Series új szezonja, vagyis a HCS Kickoff Major Raleigh 2021, amit több nagyobb esport csapat ugrik egymásnak a 250.000 dolláros főnyereményért. A játékokat pedig Xbox Series X konzolokon bonyolítják, melyek egy részét a 343 Industries fejlesztői gépei adják.

A sztorit pedig nem más osztotta meg velünk, mint a 343 esport részlegének egyik vezetője, Tahir Hasandjekic, aki szerint a dev kitek kereskedelmi módban fognak futni, és az egyetlen különbség az lesz csupán, hogy másképp néznek ki. „A globális ellátási lánc hiánya valós” – indokolta meg Hasandjekic azok számára, akik valamiért kételkednének a probléma létezésében.

Erről nem mellesleg az egyik Halo pro, UberNick egy fotót is lőtt, amelyen az asztalokra kihelyezett Series X Dev Kiteket is láthatjuk.

A chiphiány okozta készlethiány pedig nagyon úgy tűnik, hogy 2022-ben is velünk lesz, legalábbis a különböző előrejelzések és gyártói visszajelzések alapján biztosan. Az Intel szakemberei szerint – ha szerencsések vagyunk – leghamarabb valamikor 2023-ban enyhülhet a hiány, ami azt jelenti, hogy még minimum egy évig nehéz lesz újabb konzolhoz jutni.

Egy Autopilot módban közlekedő Teslában szülte meg a gyermekét egy nő

 

https://leet.hu/xmas/

×