A magyar színeket képviselő CUJO szerencsésen elkerülte a legnagyobb riválisokat a sorsolásnál, kinéz egy nagy menetelés szombaton.

A Global Esports Games 2021-es eseménye több szempontból is rendhagyó esport versenynek ígérkezik. Egyrészt ritkán látni, hogy világbajnokságnak is beillő versenyeket ne a legnépszerűbb játékokból szervezzenek, de ezúttal pontosan ez a helyzet. A GEF szervezői Dota2, PES (most már eFootball) és Street Fighter válogatottakra céloztak szingapúri versenyükkel. A döntőket december 18 és 19 között, vagyis most hétvégén rendezik.

Azonban ami még ennél is ritkább és rendhagyóbb, hogy egy ilyen volumenű versenyen magyar induló is legyen.

CUJO, a hazai PES (eFootball) közösség kiemelkedő tagjának hála azonban idén ez is teljesült. A 32 fős mezőny sorsolását már meg is tartották, és Fortuna kifejezetten kegyes kedvében volt, amikor a magyar játékos ellenfeleit kellett kihúzni.

https://twitter.com/2021GEG/status/1471725846272491522

 

A PES világbajnokságok történetében leginkább Dél-Amerika és Délkelet-Ázsia szokott villogni, a magyar játékos azonban egy ilyen ellenfelet sem kapott. Ha megnézzük a csoportokat, egyedül a B és az F csoportban nem látunk indulót ezekből a térségekből, így kifejezetten szerencsésnek mondható a magyar sorsolás.

Magyar idő szerint december 18-án, szombaton 6:30-kor élő, magyar nyelvű közvetítésen is szurkolhatunk CUJO-nak. Nézzetek be a közvetítés hivatalos, magyar csatornájára és szóljatok hozzá ti is a szombat reggeli műsorhoz. Hajrá Magyarország, hajrá CUJO!

A többi versenyről se maradj le:

GEG 2021 döntő: Ez végre tényleg egy változatos esport verseny lesz

×