Világbajnokságnak is beillő Dota2, PES és Street Fighter küzdelmeket rendeznek a hétvégén Szingapúrban, élő magyar közvetítést is kapunk.

Remek kezdeményezést villantott 2021 nyarán a világ egyik legnagyobb nemzetközi esport szervezete, a Global Esports Federation. Megelégelve, hogy az esport versenyek szinte mindig kizárólag ugyanazokról a játékokról szólnak, a szervezők úgy döntöttek, hogy kiszélesítik a nemzetközi esport határait. Olyan játékokat és közösségeket kerestek, akik bár rengetegen vannak, minőségi versenyből kevés jut nekik.

Így esett választásuk a MOBA-k királyának számító, de a LoL által beárnyékolt Dota2 közösségre, a FIFA nyomása alól kitörni vágyó PES (most már eFootball) versenyzőkre, és a verekedős játékok szerelmeseire, egy kis Street Fighter 1v1 képében.

A hazai rajongók legnagyobb örömére, a remek kezdeményezés mellé a Nemzeti Gaming és Esport Sportszövetség is beállt. Egész hétvégén magyar közvetítéssel hozza el az eseményt az itthoni közösségeknek, mindhárom játék küzdelmeit végig közvetítve.

Élő magyar nyelvű közvetítés

Minden versenyszámot magyar kommentátorokkal izgulhatunk végig a két nap során, a jó hangulat ezúttal is garantált lesz. A PES (eFootball) meccseket Eddie és Knaksz tolmácsolásában izgulhatjuk végig, a Dota2 küzdelmekre Zen és Doedie ülnek be. A Street Fighter bunyók csattógó pofonjainak magyar hangjai pedig Bengac és Spirit lesznek.

Nézzetek be hozzájuk élőben (a közvetítést ezen a csatornán találjátok majd), és szóljatok hozzá a műsorhoz a chaten.

Global Esports Games 2021 menetrend

Az izgalmakat a szombati PES döntő nyitja, magyar idő szerint 6:30-kor. Hogy még inkább érdemes legyen felkelni a 32 döntőbe jutott játékos küzdelmeire, arról egy magyar versenyző, Keresztes Hunor, alias CUJO gondoskodik. A GEG 2021 egyetlen magyar indulóját reméljük egészen az éremosztásig követhetjük, melyre 13:00-kor kerül sor.

Kis szünet után, 13:30-kor máris indulnak a női Dota2 küzdelmek, ahol a négy döntőbe jutó válogatott feszül egymásnak. Az indulók közül Nagy-Britannia képviseli majd az európai színeket, mellett még Paraguay, Mongólia és Szingapúr hölgyei ülnek asztalhoz. Díjátadó ceremónai 16:30-kor.

Vasárnap reggel 6:00-kor Street Fighterrel indul a nap, a 32-es mezőnyt egészen a döntőig követhetjük. 11:00-kor díjátadó, majd egy rövid pihenő után robogunk is tovább a legjobban várt kategóriával.

Ez pedig 11:15-től a férfi Dota2-es mezőny lesz, az itteni elődöntők és a finálé zárják a GEGE 2021 versenyét. A mezőny kísértetiesen hasonló a nőihez, viszont Nagy-Britannia, Mongólia és Szingapúr mellett ezúttal Brazíliáé a negyedik válogatott. Éremosztás és záró ceremónia 14:15-től várható.

Impozáns helyszín, igazi luxus

A verseny helyszíne Szingapúr egyik legexkluzívabb hotelkomplexuma, a Resorts World Sentosa lesz. A 7 hotelből álló szálloda birodalom 11 éve épült, mintegy 15.000 négyzetkilométeren, 5 milliárd dollárból. Az összesen 1500 szoba mellett vízi vidámpark, akvárium, kaszinó, múzeumok, Universal Studio élménypark, éttermek és wellness centrumok várják majd a versenyzőket. A komplexum egyik legnagyobb látványossága minden bizonnyal a víz alatti hotelszobákkal bíró Ocean Siutes.

Exkluzív környezet, ritkán látott esport játékok, magyar versenyző és élő közvetítés mindkét napról? Mi kell még?!

Üdítő színfolt lesz a mostanra talán már kicsit monoton esport versenyek világában ez az esemény, így biztosan izgalmas hétvégének nézünk elébe.

Erről sem érdemes lemaradni:

Akciófigyelő | Ingyenesen berántható a világ egyik legjobb platformer játéka

×